Τα νέα ηλεκτρικά της Ford θα έρχονται από την… Ισπανία!

Στο εργοστάσιο της Βαλένθια θα μεταφέρει την παραγωγή των ηλεκτρικών της οχημάτων η Ford για την Ευρώπη, στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού της.

«Γενέτειρα» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ford θα είναι πλέον η Βαλένθια. Άλλωστε, το πλάνο της για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της στην Ευρώπη μέχρι το 2035, είναι ήδη γνωστό. Και κάπως έτσι, το εργοστάσιο της ισπανικής πόλης θα φιλοξενήσει την γραμμή παραγωγής των ηλεκτρικών της οχημάτων.

Ford: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πωλούνται μόνο online!

Επενδύσεις και στο εργοστάσιο στην Κολωνία

Επιπλέον, η Ford ανακοίνωσε επενδύσεις «μαμούθ» για το εργοστάσιό της στην Κολωνία, οι οποίες αγγίζουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Προφανώς, στο πλαίσιο των σχεδίων της για διάθεση 600.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη από το 2026.

Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών στα τέλη του 2023, ενώ, σχετικά με το εργοστάσιο της στο Saarlouis της Γερμανίας, η μάρκα θα συνεχίσει την παραγωγή του επιβατικού Focus.

Η Ford δοκιμάζει τεχνολογίες geofencing σε επαγγελματικά

Ηλεκτρικό Puma στα σκαριά

Το νέο «ηλεκτρικό» σχέδιο της αμερικανικής εταιρείας για την Ευρώπη θα ξεκινήσει από τη νέα χρονιά, παρουσιάζοντας ένας μεσαίου μεγέθους αμιγώς ηλεκτρικό crossover, καθώς επίσης και ένα σπορ crossover. Ωστόσο, στα πλάνα υπάρχει και η κατασκευή μιας ηλεκτρικής έκδοσης του δημοφιλούς Puma.

Τέλος, μέρος του πλάνου είναι και η επέκταση της ηγετικής θέσης της μάρκας στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων, με ηλεκτρικά οχήματα Ford Pro. Όπως επίσης και συνδεδεμένες υπηρεσίες.

Το Ford Pro Electric SuperVan «καλπάζει» με… 2.000 ίππους!

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ford Ευρώπης και επικεφαλής μετασχηματισμού και ποιότητας, Ford Motor Company, Stewart Rowley,  σχολίασε:

«Επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό μας στην Ευρώπη, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε. Χτίζοντας ένα μέλλον όπου τα συναρπαστικά οχήματα και η συνεχής προσήλωση στην εμπειρία των πελατών συμβαδίζουν με την προστασία του πλανήτη μας.

Φέρνοντας την εντελώς νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων μας στη Βαλένθια θα βοηθηθούμε στην ανοικοδόμηση μίας κερδοφόρας επιχείρηση στην Ευρώπη. Διασφαλίζοντας την  απασχόληση υψηλής αξίας και την αύξηση της προσφοράς της Ford σε premium ηλεκτρικά. Υψηλής απόδοσης και πλήρως συνδεδεμένων οχημάτων που θα καλύψουν τη ζήτηση των Ευρωπαίων πελατών μας».

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!