Τα ταξί στο Λονδίνο απειλούνται από τη μικροκινητικότητα

Η μικροκινητικότητα, αφαίρεσε ένα κομμάτι που μέχρι πρόσφατα αναλογούσε στην αγορά των ταξί του Λονδίνου.

Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία ενοικίασης μέσων μικροκινητικότητας Lime σχεδιάζει να επενδύσει 20 εκατομμύρια δολάρια στο Λονδίνο τον επόμενο χρόνο.

Αφού πέτυχε τον αριθμό των.. 5 εκατομμυρίων διαδρομών μέσα στην τελευταία διετία διεύρυνε σημαντικά τα δεδομένα της μικροκινητικότητας στην πόλη. Ενώ, σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, αφαίρεσε ένα κομμάτι που μέχρι πρόσφατα αναλογούσε στην αγορά των ταξί του Λονδίνου.

Τα επόμενα βήματα της Lime

Το άμεσο σχέδιο της Lime είναι να αναβαθμίσει το δίκτυο των ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών. Μάλιστα φέρνει στο προσκήνιο και το μοντέλο των εναλλάξιμων μπαταριών. Ενώ αυξάνει τον αριθμό των ηλεκτρικών ποδηλάτων στo Λονδίνο με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Τα νέα μέσα μικροκινητικότητας θα έχουν μεγαλύτερο και καλύτερο σύστημα πέδησης μαζί με βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα e-bikes στο Λονδίνο κληρονομήθηκαν από το δίκτυο Jump της Uber το οποίο δόθηκε ουσιαστικά στη Lime. Το γεγονός αυτό συνέβη λόγω της αναδιάρθρωσης της Uber στην αρχή της πανδημίας.

«Η δημοτικότητα των ηλεκτρικών μας ποδηλάτων να έχει πλέον ξεπεράσει σημαντικά τα επίπεδα πριν από την πανδημία Covid. Είναι σαφές ότι αυτό που βλέπουμε είναι μόνο η αρχή μιας συναρπαστικής αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς στο Λονδίνο. Πλέον προσπαθούμε να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα και να ζήσουμε τη ζωή μας πιο βιώσιμα», είπε ο Alan Clarke, ανώτερος διευθυντής δημόσιας πολιτικής της Lime UK.

Εντυπωσιακή η άνοδος της μικροκινητικότητας στο Λονδίνο

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας οι αριθμοί των χρηστών και των διαδρομών της Lime στο Λονδίνο έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Πιο συγκεκριμένα η αύξηση αγγίζει σχεδόν 100 τοις εκατό σε σύγκριση με τα δύο τελευταία χρόνια. Ο διπλασιασμός κάθε χρόνο είναι προφανώς μια εντυπωσιακή άνοδος.

Μάλιστα ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, έχει διπλασιάσει τόσο τους στόχους προς την κατεύθυνση των μηδενικών εκπομπών άνθρακα όσο και τους στόχους κατά της κυκλοφορίας με αυτοκίνητο.

Για την ανάπτυξη της ζώνη χαμηλότερων εκπομπών μαζί με τη ζώνη αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας, τοποθετούνται αρκετές κάμερες που θα ελέγχουν τα αυτοκίνητα σε όλη την πόλη. Μάλιστα αυτή η τεχνολογία αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Επιπλέον οι τοπικές αρχές του Λονδίνου έχουν προχωρήσει σε μεγάλες βελτιώσεις στο δίκτυο των ποδηλατόδρομων. Αλλά ολοκληρώθηκε και η πρόσφατη αναβάθμιση του κώδικα κυκλοφορίας ώστε να ενσωματώσει με ασφάλεια τα νέα δεδομένα που φέρνει η άνοδος της ποδηλασίας.

Στις περιοχές όπου έχουν γίνει βελτιώσεις, οι διαδρομές με ηλεκτρικά ποδήλατα αυξήθηκαν μεταξύ 93 τοις εκατό και…756 τοις εκατό το 2021. Οι αριθμοί αυτοί αφορούν τη σύγκριση με το 2020.

Στη Β. Αμερική ανακυκλώνοντας μπουκάλια της Coca-Cola απολαμβάνουν δωρεάν βόλτες με την Lime 

Πλέον όμως η Lime και η υπόλοιπη βιομηχανία της μικροκινητικότητας αναμένουν την αναβάθμιση των κανονισμών καθώς και την χάραξη ειδικών διαδρομών που θα αφορούν πέρα από τα ηλεκτρικά ποδήλατα και στα e-scooters

abb_img