Ταϊλάνδη: Μεγάλες Ιαπωνικές επενδύσεις

Με στόχο την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, Ιαπωνικές εταιρείες αυτοκινήτων επενδύουν στην Ταϊλάνδη.

Με στόχο την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, Ιαπωνικές εταιρείες αυτοκινήτων επενδύουν στην Ταϊλάνδη.

Οι επενδύσεις των κυριότερων Ιαπωνικών εταιρειών θα είναι πάνω από 4,34 δισεκατομμύρια δολάρια (150 150 δισεκατομμύρια μπατ) . Αυτό, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα γίνε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα σχέδια της χώρας για την ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε εκπρόσωπός της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας τη μετάβαση προς την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Ο Chai Wacharoke  υπογράμμισε αναλυτικά τις επενδύσεις. Έτσι η Toyota Motor και η Honda Motor επενδύουν από περίπου 50 δισεκατομμύρια μπατ, η Isuzu Motors επενδύει 30 δισεκατομμύρια μπατ και η Mitsubishi Motors 20 δισεκατομμύρια μπατ. Οι επενδύσεις συμπεριλαμβάνουν και την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών.

Ενώ ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin, επισκεύτικε την περασμένη εβδομάδα την Ιαπωνία.

https://carselectric.gr/h-neta-tha-paragei-ilektrika-ochimata-stin-tailandi/

Ηλεκτρική στροφή στην Ταϊλάνδη

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι ταυτόχρονα και η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές αυτοκινήτων στην περιοχή. Οι Ιαπωνικές εταιρείες κατασκευής κυριαρχούν στον τομέα των αυτοκινήτων της Ταϊλάνδης για δεκαετίες, αλλά τα τελευταία χρόνια η Κίνα κάνει σημαντικά βήματα προς την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, πραγματοποιώντας μεγάλες επενδύσεις.

Η κίνηση αυτή των Ιαπωνικών κωλοσών θα υποστηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης για μετάβαση από οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τον Chai. Η Ταϊλάνδη έχει ετήσια παραγωγή 2,5 εκατομμυρίων οχημάτων. Και έχει θέσει ως στόχο να μετατρέψει το ένα τρίτο αυτής της παραγωγής σε ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030. Μάλιστα σχεδιάζει κίνητρα που θα προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις στον τομέα των ηλεκτρικών μετακινήσεων.

https://carselectric.gr/tailandi-to-megalytero-ploto-iliako-parko-leitourgei/

Οι φορολογικές περικοπές και οι επιδοτήσεις που εφάροσε η Ταϊλάνδη έχουν ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Μεταξύ τους η BYD και η Great Wall Motor, οι οποίες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 1,44 δισ. δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στη χώρα.

Επιπλέον ο Srettha πρόσφατα έδειξε βιομηχανικές περιοχές της πατρίδας του, σε στελέχη της αμερικανικής κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, για πιθανές επενδύσεις.

 

abb_img
spot_img