Τέμπη: Παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή

Την παραίτησή του από Υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ο κ. Κώστας Καραμανλής, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής υπέβαλλε την παραίτησή του από Υπουργός Μεταφορών, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Έπειτα από επίσκεψή του στο σημείο της τραγωδίας, έκανε δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης, φανερά καταβεβλημένος. Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Hellenic Train: Επενδύσεις και σε τρένα υδρογόνου

Τι δήλωσε ο κ. Κώστας Καραμανλής σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη:

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος. Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα.

Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Και αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Για αυτόν τον λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Δείτε στο παρακάτω video τις δηλώσεις του κ. Κώστα Καραμανλή, σχετικά με το δυστύχημα:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!