Έρχονται τα διόδια με χιλιομετρική χρέωση!

Διόδια με χιλιομετρική χρέωση θα λειτουργήσουν και στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του, αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη σχετικά με τα διόδια της χώρας. Ουσιαστικά, η Ελλάδα οδεύει σταδιακά σε διόδια με χιλιομετρική χρέωση. Μάλιστα, αυτή την πρακτική την βλέπουμε ήδη στην Πελοπόννησο, καθώς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αττική Οδός: Μειωμένο το κόστος στα διόδια!

Χιλιομετρική χρέωση στα διόδια της χώρας

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action 24. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δούμε αυξήσεις στα διόδια λόγω πληθωρισμού, όπως είχε ακουστεί από φήμες. Επιπλέον, τόνισε τη λελογισμένη μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού, η οποία θα ισχύσει από το 2024.

Ακόμη, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι τα διόδια με χιλιομετρική χρέωση είναι πολύ κοντά, όπως ήδη συμβαίνει στην Πελοπόννησο. Στα νέα ηλεκτρονικά διόδια η χρέωση θα είναι αναλογική βάσει των διανυόμενων χιλιομέτρων. Μάλιστα, δεν θα είναι απαραίτητη η στάση για πληρωμή, καθώς αυτή θα είναι ηλεκτρονική. Τα επαγγελματικά οχήματα για τη χρέωση θα έχουν εγκατεστημένο έναν δέκτη, οποίος θα καταγράφει τη θέση τους.

Διόδια με χρέωση ανά χιλιόμετρο από το 2025!

Τα εργοτάξια του μετρό και τα «πράσινα» λεωφορεία

Σχετικά με τα εργοτάξια του μετρό, ο Υπουργός υπογράμμισε την προσπάθεια να γίνουν όσο πιο «πράσινα» και φιλικά προς την καθημερινότητα των πολιτών. Μάλιστα, τόνισε το σεβασμό του προς τους πολίτες, καθώς και εκείνος είναι κάτοικος του κέντρου της Αθήνας.

Ακόμη, ο κ. Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δίνει κίνητρα ώστε ο στόλος των ταξί και των λεωφορείων να γίνει πιο «πράσινος». Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, πολύ σύντομα θα κυκλοφορούν «πράσινα» λεωφορεία στους δρόμους. Τέλος, κάλεσε τους Δήμους να προχωρήσουν στη δημιουργία χώρων φόρτισης, καθώς και στην παροχή κινήτρων, όπως είναι η δωρεάν στάθμευση.

Αττική Οδός: Ακριβότερα διόδια σε ώρες αιχμής;

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, δήλωσε:

«Επειδή διαβάζω διάφορα περί αυξήσεων λόγω πληθωρισμού, η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων. Όπως έχει γίνει για παράδειγμα στην Πελοπόννησο, έτσι και στις υπόλοιπες παραχωρήσεις, θα πάμε σε μία διαδικασία όπου σιγά-σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις. Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!