Τι δουλειά είχαν 24 «σκαραβαίοι» στην πλατεία Αριστοτέλους;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους 24 Σκαραβαίοι, δημιουργώντας θετικά συναισθήματα.

Ακούστε το άρθρο

Την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα την πλατεία Αριστοτέλους πλημμύρισαν 24 Σκαραβαίοι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου. Άλλωστε, το θρυλικό μοντέλο είναι αγαπητό εδώ και πολλές δεκαετίες.

Μάλιστα, η όμορφη και διαφορετική του σιλουέτα και οι ιδανικές αναλογίες του, έχουν δημιουργήσει μια ολόκληρη εποχή και ανέβασαν τη δημοφιλία του στα ύψη. Επιπλέον, έχει πρωταγωνιστήσει σε πλήθος κινηματογραφικών ταινιών, μεγαλώνοντας πολλές γενιές, ενώνοντας ουσιαστικά το παρελθόν με το παρόν.

Το Volkswagen Autostaldt είναι έργο τέχνης!

Οι Σκαραβαίοι ως θέαμα για τους παρευρισκόμενους

O Πρόεδρος της Λέσχης Σκαραβαίων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δαγδελένης έχει στην κατοχή του τον πιο παλιό Σκαραβαίο που κυκλοφορεί σήμερα. Δηλαδή, από το 1956.

«Είναι ένα αερόψυκτο αυτοκίνητο που έχει τη μηχανή στο πίσω μέρος του οχήματος. Δεν διαθέτει τις ανέσεις των σημερινών αυτοκινήτων, όμως είναι ένα λειτουργικό και όμορφο αυτοκίνητο. Αν πάθει κάτι βρίσκουμε εύκολα ανταλλακτικά, καθώς υπάρχει πληθώρα ανταλλακτικών σε όλον τον κόσμο. Ο Έλληνας αγαπάει αυτό το μοντέλο.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Λέσχης, Βάιος Κόκκινος, ανέφερε:

«Υπάρχουν λάτρεις του αυτοκινήτου σε όλον τον κόσμο. Η Ελλάδα έχει αγκαλιάσει το αυτοκίνητο και το αγαπάει. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν περίπου 100 ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων. Η προσπάθεια οργάνωσης είναι μεγάλη. Έτσι ώστε κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε περισσότερα μοντέλα.  Προσφέροντας μεγαλύτερη ιστορία στον κόσμο που δείχνει να λατρεύει το μοντέλο».

Για τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, ο Σκαραβαίος είναι όλη του η ζωή:

«Αν το οδηγήσεις μία φορά τότε δένεσαι μαζί του. Κάθε μέρα κυκλοφορώ με αυτό. Το λατρεύω, είναι όλη μου η ζωή. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα οδηγήσω άλλο αυτοκίνητο. Προφανώς δεν έχει τις ανέσεις των σύγχρονων αυτοκινήτων, όμως έχει βαριά ιστορία και αυτό σε γεμίζει. Εύχομαι αυτό το αυτοκίνητο να περάσει και στα παιδιά μου και να συνεχίσουν να το αγαπούν όσο κι εγώ».

Το Volkswagen Beetle επιστρέφει;

Τέλος, οι Σκαραβαίοι στην γνωστή πλατεία της Θεσσαλονίκης ξεχώρισαν για τα διαφορετικά χρώματά του και οι περαστικοί τους θαύμασαν. Ποιος θα περίμενε ότι το αυτοκίνητο που δημιούργησε η Volkswagen για τους Ναζί, ότι θα είναι σήμερα σύμβολο της αυτοκίνησης;

abb_img