Τι να ελέγχετε στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σας;

Αγοράσατε το πρώτο σας ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το απολαμβάνετε όλο καμάρι. Ξέρετε όμως να το συντηρείτε σωστά;

Στην εποχή της εκσυγχρονισμένης κινητικότητας, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει κερδίσει μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού. Όμως για την εύρυθμη λειτουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η συντήρηση του πρέπει να είναι επιμελής. Ας δούμε τι πρέπει να προσέξει ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού.

Έτσι θα φορτίζετε σωστά το ηλεκτρικό σας όχημα!

Φροντίδα της μπαταρίας

Η καλή υγεία της μπαταρίας είναι καίρια για την αποτελεσματική λειτουργία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Μάλιστα την άριστη κατάσταση της μπαταρίας, εξασφαλίζει η φόρτιση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σύστημα πέδησης

Το σύστημα πέδησης πρέπει να το ελέγχετε σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Η έντονη επιβράδυνση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου επιβαρύνει τα φρένα. Επιπλέον για να λειτουργεί πάντοτε σωστά, η συντήρηση των φρένων πρέπει να είναι ουσιώδης. Και σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Έλεγχος Ελαστικών

Καλό είναι να ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών σας. Μάλιστα ελαστικά με σωστή πίεση συμβάλλουν στην επίτευξη της μέγιστης αυτονομίας και εξασφαλίζουν ομαλή οδηγική εμπειρία.

Τι κλέβουν από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Σύστημα ψύξης

Αρχικά το σύστημα κλιματισμού απαιτεί επιθεώρηση καλής λειτουργίας ανά κάποιο χρονικό διάστημα. Αν απαιτηθεί πρέπει ο μηχανικός θα συμπληρώσει υγρό φρέον. Για το κύκλωμα ψύξης της μπαταρίας, ο κατασκευαστής προβλέπει αντικατάσταση των υγρών ψύξης ανά κάποια χιλιόμετρα ή ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ενημέρωση λογισμικού

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει σοφιστικέ λογισμικό που ελέγχει αρκετές από τις λειτουργίες του οχήματος. Μάλιστα οι ενημερώσεις είναι σημαντικές για τη βελτίωση της απόδοσης και την ασφάλεια του οχήματος. Αυτό σημαίνει πως δεν θα τις αμελείτε επουδενί.

Χωρίς ανεξάρτητα συνεργεία θα… φρενάρει η ηλεκτροκίνηση!

Ανάρτηση

Όλο το σύστημα της ανάρτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μοιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα θερμικά μοντέλα. Επιπλέον, τα αμορτισέρ, τα ελατήρια, τα ψαλίδια θέλουν προσοχή όσο τα χιλιόμετρα στο κοντέρ ανεβαίνουν. Άλλωστε, την ανάρτηση επιβαρύνει σημαντικά το αυξημένο βάρος που έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

abb_img
spot_img