Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Πλέον, αυξάνεται το ποσοστό των αγοραστών που βολιδοσκοπούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τι πρέπει όμως να προσέξει ο υποψήφιος αγοραστής;

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν στη γκάμα τους ηλεκτρικά, αλλά και plugin υβριδικά μοντέλα. Έτσι ένας υποψήφιος αγοραστής έχει περισσότερες επιλογές στη διάθεσή του. Τι πρέπει όμως να έχει στο μυαλό του, πριν προβεί στην τελική επιλογή;

StoreDot: Φόρτιση στο… πι και φι!

Σας καλύπτει σε επίπεδο αυτονομίας;

Αν η καθημερινότητά σας απαιτεί να οδηγείτε περισσότερα από 300 χιλιόμετρα ημερησίως, τότε ίσως να μην πρέπει να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αν και σύμφωνα με μελέτες, ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί το όχημά του για λιγότερο από 100 χιλιόμετρα. Επομένως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ιδανικό, αφού καλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες σας.

Έτσι θα φορτίζετε σωστά το ηλεκτρικό σας όχημα!

Μεταχειρισμένο ή καινούργιο;

Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνει συνεχώς. Αντίστοιχα η αγορά των μεταχειρισμένων θα αυξηθεί και αυτή με τη σειρά της. Εκτός από τα τυπικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο (χιλιόμετρα, φθαρμένα ελαστικά κ.λπ.), στα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το βασικότερο είναι η κατάσταση της μπαταρίας.

Αξίζει ένας οικιακός ταχυφορτιστής;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι, στην περίπτωση που έχετε δική σας θέση parking. Έτσι θα έχετε την ηρεμία σας και τη μπαταρία σας πάντοτε γεμάτη. Και μάλιστα με χαμηλότερη χρέωση kWh συγκριτικά με τους σταθμούς φόρτισης.

Τι έξοδα συντήρησης έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Σίγουρα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πιο ακριβό από ένα συμβατικό μοντέλο. Όμως τα έξοδα συντήρησης είναι πολύ χαμηλότερα, γεγονός που συμβάλλει στην σταδιακή απόσβεση της διαφοράς του κόστους.

Τι κλέβουν από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Εν κατακλείδι!

Η επιλογή του κατάλληλου ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχει να κάνει με τις απαιτήσεις που έχετε για τις καθημερινές μετακινήσεις. Ο προγραμματισμός φόρτισης είναι αναγκαίος αν θέλει να γλιτώσει κανείς τα απρόοπτα.  Στα ηλεκτρικά δεν υπάρχει η δυνατότητα σταματάω και γεμίζω στο πρώτο βενζινάδικο. Παράλληλα θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του το δίκτυο φόρτισης της περιοχή του, αλλά και την ύπαρξη θέσης parking, στην περίπτωση που θα θέλει να φορτίζει στο σπίτι.

abb_img
spot_img