Το BMW Group υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων από την έναρξη της χρονιάς

Το BMW Group παρέδωσε, περίπου, 2 εκατομμύρια οχήματα BMW, MINI και Rolls-Royce στους πελάτες σε όλο τον κόσμο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας σημαντική άνοδο στις πωλήσεις κατά 17,9% από πέρσι.

Όλες οι μάρκες κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Παράλληλα, η εταιρεία συνέχισε να επεκτείνει την ισχυρή ανταγωνιστική θέση της σε σημαντικές βασικές αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη και η Κίνα.

Οι BMW iX, i4 και iX3 υποστηρίζουν την επέλαση της ηλεκτροκίνησης

Το BMW Group πούλησε 231.576 εξηλεκτρισμένα οχήματα σε όλο τον κόσμο το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου (+98,9%).

Οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 43,1% από πέρσι αγγίζοντας τις 78.333 μονάδες.

Με συνολικές παραδόσεις 59.688 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, το BMW Group είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται θεαματικά κατά 121,4% από τις αρχές του 2021.

Ειδικότερα, η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3, που επίσης διατίθεται στην Ευρώπη από την αρχή της χρονιάς, έδωσε σημαντική ώθηση με τις πωλήσεις της να φτάνουν τις 20.887 μονάδες το πρώτο 9μηνο του 2021.

«Με το λανσάρισμα των BMW iX και BMW i4 από το Νοέμβριο, θα έχουμε δύο νέα οχήματα στην αγορά που θα επιταχύνουν την επέκταση της ηλεκτρικής κινητικότητας. Νέες παραγγελίες σε όλο τον κόσμο ήδη αντανακλούν τον ενθουσιασμό των πελατών γι’ αυτά τα νέα μοντέλα», εξήγησε ο Pieter Nota, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Πελατών, Μαρκών και Πωλήσεων.

Τα επόμενα χρόνια, το BMW Group θα επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων του με αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις της BMW Σειράς 7, της BMW X1 και της BMW Σειράς 5, το διάδοχο του MINI Countryman και την αμιγώς ηλεκτρική Rolls-Royce Spectre, που πρόσφατα ανακοινώθηκε για το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2030 όλα τα μοντέλα της θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Διαβάστε επίσης: Ιστορική ανακοίνωση από την Rolls-Royce – Το 2023 έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας

Η MINI σημείωσε άνοδο 81,9% στις πωλήσεις εξηλεκτρισμένων οχημάτων

Συνολικά 224.838 οχήματα MINI (+7,9%) παραδόθηκαν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο από την αρχή της χρονιάς.

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE γνώρισε υψηλή ζήτηση και οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 106,6% από τον Ιανουάριο με πωλήσεις 20.104 μονάδων.

Συνολικά, το 15,2% των οχημάτων MINI που κυκλοφόρησαν το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου είχαν εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο. Αυτό ενισχύει την απόφαση της μάρκας που αποτελεί σύμβολο αστικής κινητικότητας και βιωσιμότητας να προσφέρει, αποκλειστικά, αμιγώς ηλεκτρικά προϊόντα μέχρι το 2030.

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE απολαμβάνει, επίσης, αυξανόμενη δημοτικότητα στον τομέα fleet.

Το τρίτο τρίμηνο, για παράδειγμα, δύο μεγάλοι εταιρικοί πελάτες επέκτειναν το στόλο τους με 82 και 140 οχήματα MINI Electric αντίστοιχα, προσφέροντας στους εργαζομένους τους την ευκαιρία να βιώνουν διασκεδαστική οδήγηση μηδενικών ρύπων.

Διαβάστε επίσης: Η MINI «έδεσε» άριστα με την ηλεκτροκίνηση – Πάνω από το 15% των μοντέλων είναι ήδη ηλεκτροκίνητα

Oι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων θα αποτελούν τουλάχιστον το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων το 2030

Μέχρι το 2023, το BMW Group θα έχει τουλάχιστον ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στο δρόμο στο 90% περίπου των σημερινών κατηγοριών του στην αγορά. Από τώρα μέχρι το 2025, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της κατά μέσο όρο πάνω από 50% το χρόνο – με δεκαπλάσιες και πλέον πωλήσεις από αυτές του 2020.

Το BMW Group εκτιμά ότι οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων θα αποτελούν τουλάχιστον το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων το 2030.

Μέσα στην επόμενη δεκαετία, η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει στο δρόμο περίπου δέκα εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Η διαθεσιμότητα εξαρτημάτων ημιαγωγών παραμένει προβληματική

Τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς, το BMW Group προχώρησε σε αναπροσαρμογή του προγράμματος παραγωγής για ορισμένα μοντέλα, λόγω της έλλειψης εξαρτημάτων ημιαγωγών.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι περιορισμοί εφοδιασμού θα συνεχίσουν να υφίστανται, δυσκολεύοντας την κατάσταση. Αν και το BMW Group έχει καταφέρει μέχρι τώρα να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από αυτές τις ελλείψεις, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι πωλήσεις να επηρεαστούν τους προσεχείς μήνες.

«Η επιτυχία πωλήσεων των τελευταίων εννέα μηνών δείχνει πόσο εκτιμούν οι πελάτες μας την ισχυρή, βιώσιμη και συναρπαστική προϊοντική γκάμα μας. Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να αντισταθμίσουμε τις ελλείψεις ημιαγωγών κατά τη διάρκεια της χρονιάς με μία ισχυρή λειτουργική απόδοση. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να εκπληρώσουμε τους φιλόδοξους στόχους πωλήσεων και να πετύχουμε σταθερή, κερδοφόρα ανάπτυξη για το 2021», δήλωσε ο Pieter Nota.

«Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων από την έναρξη της χρονιάς – το οποίο επιβεβαιώνει την εντυπωσιακή, ηλεκτρική μας επέλαση», συνέχισε ο Nota.

Διαβάστε επίσης: Οι κατασκευαστές ανταλλακτικών προειδοποιούν για ακόμη μεγαλύτερες ελλείψεις σε ημιαγωγούς

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!