Το Abarth 600e κάνει «ηλεκτρικό» θόρυβο

Η Abarth με τη βοήθεια της Stellantis Motorsport ετοιμάζουν το αμιγώς ηλεκτρικό Abarth 600e, δίνοντας προσοχή σε όλα τα μέρη του αυτοκινήτου.

Η ηλεκτροκίνηση έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές, οι οποίοι όμως νοσταλγούν κάποια στοιχεία από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Ένα εξ αυτών είναι ο ήχος του κινητήρα, ο οποίος πάντα προκαλούσε ένα δέος σε όποιον τον άκουγε. Το Abarth 600e στοχεύει να το ανατρέψει και να.. «φωνάξει» ότι όλα είναι εφικτά στην ηλεκτροκίνηση.

Οι μηχανικοί της Abarth έχουν εξελίξει έναν τεχνητό ήχο που αναπαράγει την αίσθηση ενός αγωνιστικού κινητήρα, ώστε οι οδηγοί να απολαμβάνουν την οδήγηση. Η αναβαθμισμένη έκδοση του εν λόγω ηλεκτρικού μοντέλου, θα αποτελέσει το ισχυρότερο μοντέλο με τα σήματα της Abarth μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, η αναβαθμισμένη έκδοση θα διαθέτει εντυπωσιακή ισχύ 240 ίππων, με τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 150 χλμ./ώρα. Η χρήση διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και μεγαλύτερων δισκόφρενων θα ενισχύσουν την οδική απόδοση. Επιπλέον, τα ελαστικά τύπου Formula E, θα παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση και απόδοση στις στροφές.

Abarth 500e: Η ηλεκτρική επέλαση του Σκορπιού!

Τετράγωνη αισθητική εξωτερικά

Σε ότι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες εξαιτίας του καμουφλάζ που το καλύπτει. Ωστόσο, είναι εμφανείς οι αλλαγές στον μπροστά προφυλακτήρα και τις πλαϊνές ποδιές. Επιπλέον, η αεροτομή στο πίσω μέρος παρουσιάζει πιο έντονες γωνίες, προσθέτοντας σε αυτοκίνητο μια πιο τετράγωνη αισθητική.

Το Abarth 500e «ηλεκτρίζει» τον Miki Biasion

Εσωτερικά, η εταιρεία δεν έχει δώσει εικόνες για το 600e, όμως κάνει λόγο για μία νέα σχεδίαση καθισμάτων, εστιάζοντας στην πλευρική στήριξη. Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι το τεχνητό soundtrack, το οποίο θα προσφέρει μία εξαιρετική ηχητική εμπειρία.

Το νέο Abarth 500e «ηλεκτρίζει» την Ευρώπη

Abarth 600e με τη συμβολή της Stellantis

Τέλος, το Abarth 600e, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Stellantis Motorsport και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025. Όπως όλα δείχνουν θα κυκλοφορήσει στην αγορά σύντομα, προσφέροντας την ισχύ και την απόδοση που αναζητούν οι λάτρεις της σπορ οδήγησης.

Με την εξέλιξη προς την ηλεκτρική κινητικότητα, η εταιρεία αποδεικνύει ότι μπορεί να προσφέρει υψηλές επιδόσεις χωρίς τη χρήση παραδοσιακών κινητήρων. Το Abarth 600e αντιπροσωπεύει το μέλλον της σπορ οδήγησης, ένα μέλλον που συνδυάζει την απόδοση, την τεχνολογία και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

abb_img
spot_img