Το Citroën Ami σαρώνει και «περιπολεί» στην Ευρώπη

Το Citroën Ami διαγράφει λαμπρή πορεία στις ευρωπαϊκές αγορές, και το ζητάνε ακόμη και στην αστυνομία της Ιταλίας.

Έχουμε γράψει πολλές φορές για το Citroën Ami και μάλλον θα ξαναγράψουμε άλλες τόσες. Το λιλιπούτειο αυτοκίνητο της γαλλικής φίρμας ήρθε για να μείνει και δικαιωματικά έχει κερδίσει τις καρδιές του αγοραστικού κοινού και όχι μόνο.

Το Ami δεν είναι ένα αυτοκίνητο από αυτά που έχουμε συνηθίσει, ωστόσο, έχει ήδη μία ισχυρή παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά.

Θυμίζουμε το ασύλληπτο ρεκόρ που πέτυχε πριν περίπου ένα μήνα, όταν οι 50 μονάδες της off-road έκδοσής του, My Ami Buggy, εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από 18 λεπτά.

Το Citroën My Ami Buggy ξεπούλησε μέσα σε 17,5 λεπτά!

Το Citroën Ami σαρώνει και «περιπολεί» στην Ευρώπη

Οι παραγγελίες του Citroën Ami ανεβαίνουν με αμείωτο ρυθμό

Το Ami έχει διαγράψει μια ενδιαφέρουσα πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμής περισσότερες από 22.400 παραγγελίες σε 9 χώρες. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα ξεκίνησαν οι πωλήσεις σε Μαρόκο, Τουρκία και Mεγάλη Βρετανία.

Το 84% των παραγγελιών είναι από ιδιώτες και οι 13.300 από αυτές αφορούν τη γαλλική αγορά. Σχετικά με την αγορά της Ιταλίας, θα απορροφήσει 6.700 μοντέλα, με το 94% να είναι πελάτες λιανικής.

Επιπλέον, οι αγορές της Ισπανίας και του Βελγίου με 780 και 724 μονάδες αντίστοιχα. Το νέο αυτοκίνητο πόλης τα πηγαίνει αρκετά καλά και στην Ελλάδα με τις παραγγελίες να ξεπερνούν τις 500.

Οι Κινέζοι αντιγράφουν μέχρι και το Citroën Ami!

Το Citroën Ami σαρώνει και «περιπολεί» στην Ευρώπη

Θα… περιπολεί στην Ιταλία

Επιπλέον, το συμπαθέστατο Ami είναι δημοφιλές ακόμα και στις αστυνομικές αρχές διάφορων ευρωπαϊκών χωρών. Πιο συγκεκριμένα, θα συμβάλλει στην καταπολέμηση του εγκλήματος στη Ιταλία και ειδικά στο νησί Λα Μανταλένα στη Σαρδηνία. Η γαλλική φίρμα παρέδωσε στο νησί 6 Citroën Ami αλλά και ένα Citroën e-C4 C-Cross.

Citroën Ami: Από τους δρόμους στους… αεροδιαδρόμους!

Ο Brand Manager της Citroen Ιταλίας, Marco Antonini, δήλωσε τα εξής:

 «Δηλώνουμε περήφανοι που θα συνδράμουμε μέσω των εν λόγω ηλεκτρικών οχημάτων στη διαφύλαξη και προστασία ενός εκ των ομορφότερων φυσικών πόρων της χώρα μας.

Είμαστε σθεναρά προσηλωμένοι στη διαδικασία ενεργειακής μετάβασης προς τη βιώσιμη κινητικότητα και επιθυμούμε να συνοδεύσουμε αυτήν την αλλαγή με όλη μας την εμπειρία αλλά και το θράσος που πάντα μας διέκρινε, έχοντας ως στόχο να καταστήσουμε την ηλεκτρική κινητικότητα προσβάσιμη σε όλους».

 

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!