Το Honda e-MTB Concept θα πάρει τα… βουνά

H Honda παρουσίασε στο Japan Mobility Show το ηλεκτρικό ποδήλατο e-MTB Concept, το οποίο είναι ιδανικό για off-road διαδρομές.

Η Honda – όπως και πολλές άλλες εταιρείες – βρέθηκε στο Japan Mobility Show, και μεταξύ άλλων παρουσίασε ένα εντυπωσιακό, φουτουριστικό ηλεκτρικό, ποδήλατο. Ο λόγος για το Honda e-MTB Concept, ένα ηλεκτρικό mountain bike, το οποίο θα λέγαμε πως θυμίζει μοτοσυκλέτα.

Βέβαια, είναι απλά ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό ποδήλατο, ωστόσο η σχεδίασή του είναι πολύ κοντά σε άλλα ηλεκτρικά ποδήλατα παραγωγής. Να σημειώσουμε πως το πρώτο στοιχείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το πλαίσιό του, το οποίο έχει ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα. Μάλιστα, είναι από αλουμίνιο και διαθέτει σχέδιο ψαλιδιού.

Το Honda SC e: θα ηλεκτρίσει το Japan Mobility Show

Τα χαρακτηριστικά του mountain της Honda

Επίσης, η μονοκόμματη πίσω ανάρτηση συνδυάζεται με την παραδοσιακή αλυσίδα για τη μετάδοση της κίνησης. Ο άξονας της σέλας διαθέτει έναν μικρό προφυλακτήρα. Επιπλέον, ο ηλεκτρικός κινητήρας Brose είναι ενσωματωμένος στο κάτω μέρος του πλαισίου και η μπαταρία είναι στο εμπρός μέρος του.

Ακόμη το ηλεκτρικό ποδήλατο της μάρκας διαθέτει ταχύτητες Shimano, αναρτήσεις FOX, και τροχούς DT Swiss με ελαστικά Maxxis. Τέλος, διαθέτει σταντ RockShox Reverb AXS και άλλα κορυφαία εξαρτήματα.

Τέλος στη συνεργασία Honda και General Motors

Η Honda αναφέρει για το e-MTB Concept:

«Το Honda e-MTB Concept επεκτείνει το πεδίο της κινητικότητας στη φύση. Ανεβαίνοντας εύκολα την ανηφόρα με ηλεκτρική υποβοήθηση, αυτό το ποδήλατο προσφέρει μια νέα εμπειρία οδήγησης που συνδυάζει τη ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ των μοτοσυκλετών και τη ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ενός ποδηλάτου βουνού. Eπιτρέπει σε οποιονδήποτε να απολαμβάνει πιο ελεύθερα την οδήγηση σε ορεινά μονοπάτια.»

Honda Specialty Sports Concept: Αποκάλυψη στην Ιαπωνία!

Βγαίνοντας έξω με αυτό το ποδήλατο στο αυτοκίνητο, μπορείτε να απολαύσετε έναν βιώσιμο, υγιεινό και οικογενειακό τρόπο ζωής με έξι τροχούς (ποδήλατο και αυτοκίνητο). Αποτελεί μια διασκεδαστική κινητικότητα που διευρύνει τις δυνατότητες για έναν νέο και δραστήριο τρόπο ζωής».

Τέλος, το e-MTB Concept είναι προς το παρόν πρωτότυπο και δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα είναι διαθέσιμο στην αγορά κάποια στιγμή. Αλλά δεν είναι και απίθανο.

Από εμάς είναι ναι!

abb_img
spot_img