Το Hyundai S-A2 ηλέκτρισε την CES

Η Hyundai παρουσίασε το ηλεκτρικό αεροταξί κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), S-A2 στην έκθεση τεχνολογίας CES 2024.

Στο πλαίσιο της CES, η Hyundai παρουσίασε το S-A2, το ηλεκτρικό αεροταξί της, που αποτελεί ένα εντυπωσιακό εγχείρημα, με το οποίο η μάρκα που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο των μετακίνησης. Το εν λόγω το ηλεκτρικό αεροσκάφος, διαθέτει πρωτοποριακές τεχνολογίες, ενώ ενσωματώνει την καινοτόμο αεροδιαστημική μηχανική της Hyundai. Στόχος η παροχή άνετων και βιώσιμων μετακινήσεων στις πόλεις.

Η Hyundai εξετάζει σύστημα μπαταριών στερεάς κατάστασης

Με 8 ροτόρες και… θέσεις για 4

Πιο συγκεκριμένα, το S-A2 αποτελεί ένα ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, γνωστό και ως eVTOL. Διαθέτει 8 ανακλινόμενους ρότορες και ένα κατανεμημένο σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης. Σύμφωνα με τη Hyundai, το S-A2 είναι ιδανικό για ένα αθόρυβο ταξίδι, και «τόσο αθόρυβο όσο ένα πλυντήριο πιάτων». Επιπλέον, μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα έως 120 μίλια την ώρα στα 1.500 πόδια.

Hyundai Motor: Στο επίκεντρο το υδρογόνο και η τεχνητή νοημοσύνη

Επιπλέον, η Hyundai εστιάζει στη βιωσιμότητα και την άνεση, χρησιμοποιώντας μια δομή σκελετού αεροσκάφους που συνδυάζει ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης, χειριστήρια πτήσης και ηλεκτρονικά συστήματα. Επίσης, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 επιβάτες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hyundai Motor Group, Jaiwon Shin, δήλωσε ότι η Supernal, η πάροχος υπηρεσιών έξυπνης κινητικότητας της Hyundai, είναι έτοιμη να προσφέρει «μια νέα εποχή πτήσεων». Ακόμη, ο Shin επεσήμανε ότι η εταιρεία στοχεύει στην παράδοση του σωστού προϊόντος την κατάλληλη στιγμή.

Το Hyundai Ioniq 5 N δεν μασάει στο Goodwood

Το Hyundai S-A2 από το 2028

Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, η Hyundai εξερευνά διάφορες επιλογές μπαταριών, όπως  μπαταρίες λιθίου-μετάλλου και στερεάς κατάστασης. Μάλιστα, σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για πιστοποίηση στις ΗΠΑ το 2024 και να ξεκινήσει πτητικές δοκιμές μέχρι το τέλος του 2024. Όπως όλα δείχνουν, η επίσημη κυκλοφορία του S-A2 θα γίνει το 2028.

Τέλος, με το S-A2, η ιαπωνική μάρκα προχωρά σε έναν νέο τομέα κινητικότητας, υιοθετώντας την καινοτόμα τεχνολογία για μια απολύτως νέα εμπειρία ταξιδιού. Με βάση τις φιλοδοξίες της, η Hyundai και η Supernal φαίνεται ότι προετοιμάζουν μια επανάσταση στον τομέα της αεροπορικής κινητικότητας.

abb_img
spot_img