Το ηλεκτρικό σκάφος της Vision Marine «έσπασε» τα κοντέρ!

Το ηλεκτρικό σκάφος της Vision Marine Technologies κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικά σκάφη, ξεπερνώντας τα 100 μίλια/ώρα.

Το ηλεκτρικό σκάφος της Vision Marine κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας όλων των εποχών για τα ηλεκτρικά σκάφη. Για την ακρίβεια ξεπέρασε τα 100 μίλια/ώρα, αγγίζοντας τα 109 μίλια/ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω σκάφος πήρε μέρος στην φετινή εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, «Lake of the Ozarks Shootout» και προφανώς έκλεψε την παράσταση.

Η Vision Marine είναι κυρίως γνωστή για την κατασκευή, την πώληση και την ενοικίαση ηλεκτρικών σκαφών. Αυτή τη στιγμή αναπτύσσει επίσης το πιο ισχυρό εξωλέμβιο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Μάλιστα, το συγκεκριμένο θα είναι κατάλληλο για τα περισσότερα σκάφη που κατασκευάζονται για εξωλέμβιους κινητήρες.

Τα υδροπτέρυγα της Candela με μπαταρίες Polestar

Το ηλεκτρικό σκάφος της Vision Marine

Το σκάφος της καναδικής εταιρείας φέρει την ονομασία V32. Το μήκος του αγγίζει τα περίπου 10 μέτρα, ενώ διαθέτει δύο ηλεκτρικούς εξωλέμβιους κινητήρες E-Motion 180E. Παράλληλα, η τεχνολογία E-Motion προσφέρει καλύτερη απόδοση και ροπή. Επιπλέον, προσφέρει στους χρήστες μία αθόρυβη εμπειρία, διατηρώντας παράλληλα ανεπηρέαστη την απόδοση του κινητήρα.

ATTICA Group: Τα 3 Aero Highspeed έρχονται Ελλάδα!

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε

Το σκάφος οδήγησε ο Shaun Torrente, πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Powerboat Formula 1, το οποίο είναι γνωστό και ως F1H2O. Αρχικά, ο Torrente έκανε δύο διαδρομές για να πετύχει το ρεκόρ, το οποίο μάλιστα έσπασε με την πρώτη προσπάθεια, φτάνοντας τα 104 μίλια/ώρα.

Τη δεύτερη φορά όμως, ανέβασε κι άλλο τον πήχη πιάνοντας τα 109 μίλια/ώρα. Τέλος, το προηγούμενο ρεκόρ για ένα ηλεκτρικό σκάφος ήταν τα 88 μίλια/ώρα.

Editorial