Το MINI Concept Aceman φέρνει το μέλλον στο παρόν!

Το MINI Concept Aceman έκανε το ντεμπούτο του και μας προϊδεάζει για τη σχεδιαστική γλώσσα του ηλεκτρικού μέλλοντος της ΜΙΝΙ.

Ακούστε το άρθρο

Η MINI παρουσιάζει το Concept Aceman και εισάγει έτσι τη νέα σχεδιαστική της γλώσσα, εν ονόματι Charismatic Simplicity. Ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε με ένα ηλεκτρικό crossover, την έκδοση παραγωγής του οποίου θα τη δούμε το 2024.

Μάλιστα, η MINI το τοποθετεί μεταξύ του Cooper και του Countryman. Ακόμη, το νέο Concept Aceman θα δώσει το παρών στην Έκθεση Gamescom 2022 στην Κολωνία, μεταξύ 23 και 28 Αυγούστου.

MINI Cooper SE Convertible: Δεν (θα) υπάρχει άλλο σαν κι αυτό!

Ο άνεμος σχεδιαστικής ανανέωσης του MINI Concept Aceman

Η MINI με το Concept Aceman συνδυάζει το μινιμαλισμό με τη βιωσιμότητα. Οι διαστάσεις του συνθέτουν ένα σύγχρονο σχήμα που προσφέρει τον μέγιστο χώρο για επιβάτες και αποσκευές.

Μάλιστα, το μήκος του φτάνει τα 4,05 μέτρα, το πλάτος τα 1,99 μέτρα και το ύψος τα 1,59 μέτρα. Επιπλέον ο μινιμαλιστικός χαρακτήρας του πρωτότυπου απομάκρυνε τα διακοσμητικά τελειώματα από χρώμιο.

Ακόμη, τα μπροστινά φωτιστικά σώματα υιοθετούν ένα γεωμετρικό μοτίβο και αποχαιρετούν το στρογγυλό σχήμα. Επιπρόσθετα, παρατηρούμε εξωτερικά ηχεία, τα οποία καλωσορίζουν τον οδηγό όταν πλησιάζει και συστήνουν τον ήχο των ηλεκτρικών MINI.

Οι 4 εποχές του MINI John Cooper Works Cabrio

Το MINI Concept Aceman φέρνει το μέλλον στο παρόν!

Εντυπωσιακή αίσθηση και στο εσωτερικό

Στο εσωτερικό του MINI Concept Aceman ξεχωρίζει μία κυκλική OLED οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Παρατηρούμε επίσης την έλλειψη δέρματος και τη χρήση ανακυκλωμένων υφασμάτων, τα οποία δημιουργούν διαφορετικές υφές για τους επιβάτες.

Επιπλέον, το τιμόνι φέρει επένδυση πράσινου βελούδου. Παράλληλα, το σύστημα infotainment δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών «experience modes», τα οποία τα βλέπουμε σε όλη την έκταση του ταμπλό μέσω προτζέκτορα.

Η MINI θέλει να φρεσκάρει την εμφάνισή της!

Ο επικεφαλής σχεδίασης της MINI, Oliver Heilmer, δήλωσε σχετικά:

«Η φιλοσοφία του αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος καθιστά εφικτή μία σχεδίαση προσανατολισμένη περισσότερο προς τις παραδοσιακές βασικές αξίες της MINI όπως η δημιουργική χρήση χώρου. Αυτή δημιουργεί μοντέλα που καταλαμβάνουν λίγο χώρο στο δρόμο προσφέροντας την ίδια στιγμή περισσότερη άνεση, ευελιξία και συναίσθημα στο εσωτερικό από ποτέ».

abb_img