Το νέο Ford Ε-Transit Courier την είδε… ηλεκτρικά!

Η Ford αποκάλυψε το Ford Ε-Transit Courier, το αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα, το οποίο ενισχύει επιπλέον την εξηλεκτρισμένη γκάμα της.

Η Ford αποκάλυψε το νέο E-Transit Courier, ένα αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα, το οποίο διαθέτει εντελώς νέα σχεδίαση. Μάλιστα, σημείο αναφοράς του ηλεκτρικού μοντέλου, είναι ο μεγαλύτερος και πιο ευέλικτος χώρος φόρτωσης.

Ειδικότερα, προσφέρει 25% μεγαλύτερη χωρητικότητα από το απερχόμενο μοντέλο, σε συνδυασμό με βελτιωμένες δυνατότητες. Οι σημαντικότερες από αυτές, είναι το αυξημένο ωφέλιμο φορτίο και ο διαθέσιμος χώρος για 2 ευρωπαλέτες.

Προφανώς, το E-Transit Courier αποτελεί το επόμενο βήμα εξηλεκτρισμού των επαγγελματικών οχημάτων της «οικογένειας» Transit. Το μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, 18-20 Απριλίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την μάρκα, η παραγωγή του θα γίνει αργότερα, μέσα στο 2024.

Test Drive || Ford Puma 1.0 EcoBoost 155PS mHEV Auto: Ταξιδιάρα ψυχή!

Ford Ε-Transit Courier: Αποκαλύπτεται… ηλεκτρικά!

Με 136 ηλεκτρικούς ίππους και 100 kW ταχεία φόρτιση το Ford Ε-Transit Courier

Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του E-Transit Courier διαθέτει έναν ισχυρό κινητήρα 100 kW. Επιπλέον, διαθέσιμη είναι και η δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving). Ωστόσο, πληροφορίες σχετικά με την αυτονομία του μοντέλου θα γίνουν γνωστές κατά το λανσάρισμά του.

Το μοντέλο φορτίζει σε παροχή ρεύματος AC με ισχύ 11 kW μέσα σε 5,7 ώρες. Επιπλέον, προσφέρει δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC έως 100 kW. Η Ford αναμένει ότι μπορεί να λάβει 87 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε χρόνο 10 λεπτών.

Παράλληλα, η φόρτιση από 10% σε 80% θα διαρκεί λιγότερο από 35 λεπτά. Το E-Transit Courier συνοδεύεται επίσης από ένα έτος δωρεάν πρόσβασης στο BlueOval Charge Network. Ειδικότερα, το δίκτυο αυτό θα περιλαμβάνει 500.000 δημόσιους φορτιστές έως το 2024.

Test Drive || Ford Mustang Mach-E 351 PS: Mustang για πάντα!

Τολμηρή και χαρακτηριστική σχεδίαση με επίκεντρο τον πελάτη

Το E-Transit Courier διαθέτει μία τολμηρή και χαρακτηριστική εξωτερική σχεδίαση, σε συνδυασμό με ένα ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό. Μάλιστα, είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να καλύψει και τις πιο απαιτητικές ανάγκες κάθε χρήστη. Ωστόσο, το μοντέλο προσφέρει και έναν ιδιαίτερα ολοκληρωμένο στάνταρ εξοπλισμό, με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Παράδειγμα αποτελεί το τιμόνι τύπου «squircle», το οποίο εξασφαλίζει επιπλέον χώρο στην περιοχή των ποδιών και καλύτερη ορατότητα οδηγού. Επιπλέον, ο επιλογέας ταχυτήτων στην κολώνα του τιμονιού, το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα και το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, εξασφαλίζουν άνεση και πρακτικότητα.

Το νέο Ford Explorer… εξερευνά την ηλεκτροκίνηση

Ford Ε-Transit Courier: Αποκαλύπτεται… ηλεκτρικά!

Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει ο πίνακας οργάνων «digiboard», που περιλαμβάνει ένα ψηφιακό σύμπλεγμα με μία οθόνη 12 ιντσών. Επιπλέον, διαθέσιμη είναι και μία κεντρική οθόνη αφής, ίδιας διάστασης, που υποστηρίζει το νέο σύστημα SYNC 4 της Ford. Το σύστημα πλοήγησης Connected Navigation, αυξάνει την παραγωγικότητα και να μειώσει τον φόρτο εργασίας του οδηγού.

Μία νέα εμπειρία με τη Ford στο The Mall Athens

Εντύπωση προκαλεί το καινοτόμο σε αυτή την κατηγορία, σύστημα Office Pack. Ειδικότερα, αυτό περιλαμβάνει μια πτυσσόμενη επίπεδη επιφάνεια εργασίας με φωτισμό, ιδανική για χρήση laptop ή συμπλήρωση εγγράφων. Τέλος, το E-Transit Courier προσφέρει μία ολοκληρωμένη σουίτα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού στον στάνταρ εξοπλισμό του.

Editorial