Το Nissan ProPILOT στην υπηρεσία ενός πιλότου αεροσκαφών

Ένας πιλότος αεροσκαφών χρησιμοποιεί το σύστημα ProPilot, δοκιμάζοντας τις δυνατότητές του μέσω του αμιγώς ηλεκτρικού Nissan Ariya.

Είναι γνωστό ότι τα αεροπλάνα έχουν αυτόνομα συστήματα υποστήριξης και το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι εξοικειωμένο με αυτά. Μάλιστα, η χρήση τους είναι υποχρεωτική στην πολιτική αεροπορία, προσφέροντας ασφάλεια κατά την πτήση. Τι συμβαίνει όμως όταν ένας πιλότος συναντά τον ηλεκτρονικό «συνάδελφο» ProPILOT της Nissan;

Το σύστημα ProPILOT Assist της ιαπωνικής φίρμας, είναι μία τεχνολογία η οποία έχει ως αποκλειστικό σκοπό να είναι στο «πλευρό» του οδηγού του μοντέλου. Μάλιστα, η ορολογία που έχει επικρατήσει στην αυτοκινητοβιομηχανία για αυτά τα συστήματα είναι ADAS (Advanced Driver Assist System). Ωστόσο, η πιο προηγμένη έκδοση είναι το ProPILOT Assist 2.0 που διαθέτει στον εξοπλισμό του το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya.

Test Drive || Δοκιμάζουμε το Nissan Juke DIG-T 114 PS!

Το 2022, το Partnership for Analytics Research in Traffic Safety (PARTS) δημοσίευσε αποτελέσματα μίας μελέτης σχετικά με αυτά τα συστήματα. Ειδικότερα, αυτή η μελέτη περιλάμβανε αναλύσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ADAS στα επιβατικά οχήματα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ADAS είναι ικανά να βοηθούν τον χρήστη, μειώνοντας αποτελεσματικά τα ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό.

Ηλεκτρικό και… crossover το επόμενο Nissan Skyline

Το ProPILOT της Nissan στην υπηρεσία ενός πιλότου αεροσκαφών

Πώς λειτουργεί το σύστημα ProPILOT Assist 2.0 της Nissan;

Αρχικά, ο οδηγός θέτει στο σύστημα πλοήγησης τον προορισμό και έπειτα αυτό αναλαμβάνει να τον μεταφέρει εκεί, πραγματοποιώντας αυτόνομη οδήγηση. Επίσης, το σύστημα αναλαμβάνει την αλλαγή λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο, κάνοντας τις επιπλέον απαραίτητες ενέργειες, όπως να ανάψει φλας. Προφανώς, το ProPILOT Assist μειώνει το στρες της οδήγησης και είναι ιδανικό για πραγματοποίηση μεγάλων ταξιδιών.

Nissan X-Trail e-4ORCE: Τα καταφέρνει και στο φεγγάρι

Το ProPILOT της Nissan στην υπηρεσία ενός πιλότου αεροσκαφών

Ο πίνακας οργάνων του ταμπλό στο Ariya, που μοιάζει με πιλοτήριο αεροσκάφους, προσφέρει εξαιρετική θέα προς τα έξω. Επιπλέον, ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει φαρδιά και μεγάλα παράθυρα, σε συνδυασμό με ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Μάλιστα, ειδικοί αισθητήρες επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να στρίβει και να ακολουθεί την γραμμή της πορείας του με ευκολία.

Στο παρακάτω video, βλέπουμε τον πιλότο Arpa Abdullah και τον συγκυβερνήτη Hironori Konagamitsu να ταξιδεύουν με ένα Nissan Ariya, χρησιμοποιώντας το ProPILOT Assist 2.0:

Editorial