Το Safe Start της Bird αποθαρρύνει την οδήγηση με ηλεκτρικά πατίνια υπό την επήρεια αλκοόλ

Ακούστε το άρθρο

Η εφαρμογή της Bird για τα ηλεκτρικά πατίνια προσθέτει ένα νέο, ειδικό χαρακτηριστικό, προκειμένου να αποθαρρύνει την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς πέρα από τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν οδηγεί κανείς ένα αυτοκίνητο κάτω από αυτές τις συνθήκες, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για έναν αναβάτη που οδηγεί ένα ηλεκτρικό πατίνι.

Το πρόβλημα που καλείται να λύσει η Bird

Bird Scooter app

Οι κοινόχρηστες υπηρεσίες ηλεκτρικών σκούτερ είναι μια εναλλακτική λύση για όσους δεν διαθέτουν αυτοκίνητο και δεν επιθυμούν να κινούνται με ΜΜΕ, ταξί ή Uber. Αλλά μαζί με την ευκολία αυτή προέκυψε και ένα σοβαρό πρόβλημα, οι αναβάτες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά πατίνια, ενώ βρίσκονται υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός αναζήτησης του ιδανικού προστατευτικού κράνους

Η Bird, η οποία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε περισσότερες από 250 πόλεις σε όλο τον κόσμο, αντιμετώπισε το πρόβλημα αυτό σε πολλά μέρη, καθώς και την κλιμακούμενη ανησυχία, που σχετίζεται με το γεγονός αυτό.

“Safe Start”: Μια εξαιρετικά σημαντική “υπενθύμιση”

Η Βird προκειμένου να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα πρόσθεσε ένα νέο «σημείο ελέγχου» στην εφαρμογή της που ονομάζεται Safe Start.

Το Safe Start έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αποθαρρύνει τους αναβάτες να οδηγούν ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναβάτες που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό πατίνι της Bird μεταξύ 10 μ.μ. και οι 4 π.μ. θα πρέπει να επαληθεύσουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια το πατίνι εισάγοντας πρώτα σωστά μια “λέξη-κλειδί” στην εφαρμογή.

Η Bird αναφέρει ότι η συγκεκριμένη λειτουργία της εφαρμογής είναι ένας τρόπος να ενθαρρύνει όσους ενδέχεται να βρίσκονται υπό την επιρροή αλκοόλ να επιλέξουν μια εναλλακτική μέθοδο για να μεταφερθούν, όπως ένα ταξί για παράδειγμα.

Μάλιστα η Bird θα συνεργαστεί με αξιωματούχους σε θέματα που αφορούν στην κάθε πόλη, προκειμένου να παρακολουθούν και να βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας Safe Start.

Ο πιο “σωστός” δρόμος είναι ο ασφαλής

Ηλεκτρικό πατίνι Bird

«Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι μια υπενθύμιση. Πρόκειται για εκείνη την κρίσιμη στιγμή η οποία μπορεί να αποτρέψει ένα ατύχημα, που θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη και να αποφύγετε μια ενδεχομένως επικίνδυνη κατάσταση», δήλωσε ο αστυνομικός Mark Marquis του Tiffin του Οχάιο.

Σύμφωνα με την Bird: «Το Safe Start βοηθάει να γίνει αντιληπτή η κρισιμότητα αυτής της στιγμής, ζητώντας από τους αναβάτες να επιβραδύνουν, να κάνουν ένα βήμα πίσω και να σκεφτούν “Θέλω πραγματικά να διακινδυνεύσω αυτή τη στιγμή να οδηγήσω ένα ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια του αλκοόλ;” Τελικά, αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να διατηρούμε τους δρόμους μας ασφαλείς για όλους.”

Το Safe Start δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ και θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως μέσα στο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης: H Bird παρουσίασε το νέο της e-bike

Οι άλλες πρωτοβουλίες ασφάλειας της Bird περιλαμβάνουν την καμπάνια “Ride Better” και τη σειρά βίντεο «School Safety», καθώς και τη δυνατότητα ανίχνευσης ολισθηρού οδοστρώματος και κινδύνου ολίσθησης, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στον εντοπισμό φθαρμένων ελαστικών ή επικίνδυνης, μη συμμορφούμενης με τον ΚΟΚ οδηγικής συμπεριφοράς.

abb_img