Το Schaeffler Free Drive υπόσχεται ξεκούραστες παραδόσεις

Η Schaeffler λανσάρει το επαναστατικό σύστημα Free Drive ή αλλιώς ενός κιβωτίου ταχυτήτων για ηλεκτρικά ποδήλατα χωρίς αλυσίδα.

Ακούστε το άρθρο

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα τα οποία μεταφέρουν προϊόντα, θα γίνουν πολύ πιο ξεκούραστα με το σύστημα Free Drive της Schaeffler. Πιο συγκεκριμένα, το Free Drive είναι ένα σύστημα κίνησης χωρίς αλυσίδα για cargo e-bikes.

Από την άλλη, η Schaeffler είναι μία γερμανική εταιρεία παγκόσμιας κλίμακας, η οποία κατασκευάζει βιομηχανικά εξαρτήματα, αλλά και κάποια για αυτοκίνητα. Για παράδειγμα, παράγει ρουλεμάν, συστήματα διεύθυνσης και ηλεκτρικούς κινητήρες. Είναι περισσότερο γνωστή από τα σήματα των INA, FAG και LuK, έχοντας παρουσία σε πάνω από 50 χώρες ανά τον κόσμο.

Η Blaupunkt «εισβάλλει» στην αγορά των e-bikes

Το Schaeffler Free Drive καθυστερεί τη φθορά στα e-bikes

Η γερμανική εταιρεία εξέλιξε το Free Drive σε συνεργασία με την εταιρεία Heinzmann GmbH & Co, ειδικά για τα ηλεκτρικά ποδήλατα μεταφοράς. Το εν λόγω σύστημα αποτελείται από γεννήτρια πεντάλ, κινητήρα μετάδοσης κίνησης, μπαταρία και ένα λογισμικό.

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, το σύστημα προσφέρει σταθερή αντίσταση στο πεντάλ, καθώς και στην πλήμνη του πίσω τροχού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πάτημα του πεντάλ να απαιτεί σημαντικά λιγότερη μυϊκή δύναμη από τον αναβάτη, συγκριτικά με τα συμβατικά ηλεκτρικά ποδήλατα.

Gazelle Ultimate E-Bike: Άνετο και σπορ!

Το Schaeffler Free Drive υπόσχεται ξεκούραστες παραδόσεις

Επιπλέον, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγει ο ποδηλάτης κάνοντας πεντάλ, αποθηκεύεται στη μπαταρία για μελλοντική χρήση. Η συνολική ισχύς του Free Drive είναι 250 Watt.

Ωστόσο, το βασικότερο πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι δεν διαθέτει αλυσίδα, δακτύλιους ταχυτήτων, γρανάζια ή άλλα μηχανικά εξαρτήματα κίνησης. Αυτό το καθιστά λιγότερο επιρρεπές σε μηχανική φθορά, από τα συμβατικά ηλεκτρικά ποδήλατα. Πράγμα που σημαίνει ότι θέλει και λιγότερη συντήρηση.

Ο Επικεφαλής του επιχειρηματικού τμήματος E-Mobility της Schaeffler, Dr. Jochen Schröder, τόνισε:

«Με το Free Drive, η αντικατάσταση φθαρμένων αλυσίδων μετάδοσης κίνησης ανήκει στο παρελθόν».

Honda Cub e: Το… παπί «ηλεκτρίζεται»!

Περισσότερη ελευθερία στη σχεδίαση

To Free Drive επιτρέπει σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία σχεδίασης για τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Η αρχιτεκτονική των συμβατικών ηλεκτρικών ποδήλατων είναι περιορισμένη, λόγω της επιτακτικής σύνδεσης των πεντάλ και του κινητήρα.

Ωστόσο, η απουσία αλυσίδας στο Free Drive, «λύνει» τα χέρια των κατασκευαστών ως προς τη σχεδίαση των e-bikes.

Τα ποδήλατα της Trek μεταφέρουν τα παιδιά με ασφάλεια!

Ο Jochen Schröder εξήγησε:

«Το σύστημα κίνησης χωρίς αλυσίδα ανοίγει εντελώς νέες δυνατότητες στην αρχιτεκτονική του ποδηλάτου και στη διαμόρφωση των πεντάλ. Συμπεριλαμβανομένων σχεδίων με δύο, τρεις ή τέσσερις τροχούς, με ή χωρίς οροφή».

abb_img