Το Tesla Model Y αναβαθμίζεται στα σημεία

Το Tesla Model Y ανανεώθηκε όσο ήταν απαραίτητο, με τις αλλαγές να εστιάζουν στην εμφάνιση, καθώς και στις επιδόσεις.

Η Tesla παρουσίασε πρόσφατα στην Κίνα, μία ελαφρώς ανανεωμένη έκδοση του Model Y, με αλλαγές τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, ενώ δεν λείπουν και οι βελτιώσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές είναι μικρές και έχουν να κάνουν με βελτιώσεις στην εμφάνιση, ένα led εσωτερικό φωτισμό και ακόμη περισσότερη επιτάχυνση στην απόσταση 0-100 χλμ./ώρα.

Επιπλέον, υπάρχει αύξηση στην αυτονομία, χωρίς ωστόσο να αύξηση και στην τιμή, η οποία εν τέλει είναι και ο πιο σημαντικός παράγοντας. Πάμε όμως να γνωρίσουμε καλύτερα το ανανεωμένο μοντέλο της μάρκας.

Το Tesla Model Y πουλάει (και) ως μεταχειρισμένο!

Μικρές βελτιώσεις που κάνουν τη διαφορά

Ειδικότερα, οι αλλαγές εξωτερικά έχουν να κάνουν με τις ζάντες, οι οποίες έχουν νέο σχεδιασμό και διαστάσεις 19 ιντσών. Επίσης, είναι διαθέσιμες σε μαύρο χρώμα, αντικαθιστώντας τις προηγούμενες σε ασημί Gemini.

Εσωτερικά, διαθέτει κρυφό φωτισμό στο ταμπλό, το οποίο μάλιστα ντύνει ένα νέο υλικό από ύφασμα, αντί για την ξύλινη επένδυση που είχε πριν. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κίνα, το Model Y έχει ένα νέο λογισμικό για αυτόνομη οδήγηση, ενώ φέρει και κάποιες έξτρα βελτιώσεις στην ηχομόνωση.

Ένα Tesla Model Y έτοιμο για ηλεκτρική καταδίωξη!

Ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία στις εκδόσεις του Tesla Model Y

Επιπλέον, σε ότι αφορά την αυτονομία, στην περίπτωση του Model Y RWD, δηλαδή στην πισωκίνητη έκδοση με τον μονό ηλεκτροκινητήρα, αυτή είναι στα 554 χιλιόμετρα. Δηλαδή, 9 χιλιόμετρα μεγαλύτερη από την προηγούμενη έκδοση.

Αντίστοιχα, το Model Y AWD Long Range, η έκδοση διπλού κινητήρα, έχει αυτονομία 688 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι η αυτονομία είναι 28 χιλιόμετρα μεγαλύτερη από πριν. Η αυτονομία της κορυφαίας έκδοσης Performance παραμένει ίδια.

Η Toyota αποθεώνει το Tesla Model Y

Τέλος, όπως αναφέραμε και στην αρχή, η ανανέωση έχει φέρει και μεγαλύτερη ταχύτητα. Πιο συγκεκριμένα, το ανανεωμένο Model Y RWD είναι πιο γρήγορο. Μάλιστα, ολοκληρώνει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα, 1 δευτερόλεπτο ταχύτερα από πριν. Δηλαδή, από 6,9 δευτερόλεπτα τώρα την κάνει σε 5,9 δευτερόλεπτα. Στις υπόλοιπες εκδόσεις του Model Y στην Κίνα, οι επιδόσεις είναι οι ίδιες.

abb_img
spot_img