Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW iX1!

H παραγωγή της BMW iX1 ξεκίνησε και λαμβάνει χώρα στο εργοστάσιο του Regensburg, με εκτεταμένη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η παραγωγή της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX1 ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες στο εργοστάσιο Regensburg στη Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτες iX1 πέρασαν τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου, με προορισμό τους νέους ιδιοκτήτες τους.

Ουσιαστικά, η έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού μοντέλου σηματοδοτεί τη μετάβαση της BMW στην νέα της ηλεκτρική εποχή. Μάλιστα, ο όμιλος BMW έχει ως στόχο, ένα στα τρία νέα αυτοκίνητα του να μη διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης.

BMW: Συνεχίζει την παραγωγή συμβατικών αυτοκινήτων

Με δύο ηλεκτροκινητήρες και 313 ίππους η BMW iX1

Η BMW τοποθετεί τη νέα iX1 στη βάση της γκάμας με τα ηλεκτρικά SUV. Μάλιστα, πολλοί της αποδίδουν το χαρακτηρισμό του μικρότερου αδερφού της iX3. Η iX1 διαθέτει δυο ηλεκτρικούς κινητήρες (έναν σε κάθε άξονα), με συνδυαστική ισχύ 313 ίππους και 494 Nm ροπής.

Προ των πυλών η ηλεκτρική BMW iX2!

Επιπλέον, το ηλεκτρικό μοντέλο ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Ακόμη, διαθέτει μια μπαταρία με χωρητικότητα 64,7 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 438 χιλιομέτρων. Ουσιαστικά, χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα μπαταριών με τη BMW i7.

Βόλτα με BMW i3s στην «Πράσινη Κόλαση»

Πραγματικά ευρύχωρη

Το μήκος της BMW iX1 φτάνει τα 4,5 μέτρα, ενώ το πλάτος τα 1,85 μέτρα και το ύψος τα 1,64 μέτρα. Μάλιστα, οι συγκριμένες διαστάσεις δημιουργούν ένα ευρύχωρο εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών. Επιπλέον, ενδεικτικός της μεγάλης ευρυχωρίας είναι ο χώρος των αποσκευών με χωρητικότητα 540 λίτρων. Αν ο οδηγός ρίξει τα πίσω καθίσματα, τότε η χωρητικότητα αγγίζει τα 1.600 λίτρα.

Στην Ελλάδα η νέα BMW iX1

Παράλληλα, η παραγωγή του συστήματος μπαταριών της BMW iX1 λαμβάνει χώρα στο ίδιο εργοστάσιο. Επομένως, η γραμμή παραγωγής του Regensburg παράγει θερμικά κινητήρια σύνολα, ήπια υβριδικά, plug-in hybrid, καθώς και αμιγώς ηλεκτρικά. Τέλος, οι Έλληνες υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα παραγγελίας της νέας ηλεκτρικής iX1, με την τιμή της να ξεκινάει από τα 54.990 ευρώ.

Editorial