Τα ηλεκτρικά λεωφορεία Bluebus έρχονται στη Ελλάδα!

Ο Όμιλος Συγγελίδη φέρνει στη χώρα μας τα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία της γαλλικής εταιρείας Bluebus, με αυτονομία 280 χιλιομέτρων.

Ακούστε το άρθρο

Τα αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία της γαλλικής εταιρείας Bluebus, αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα με τη συμβολή του Ομίλου Συγγελίδη. Ο δυναμικός επιχειρηματικός όμιλος προχώρησε στη σύναψη σημαντικής συμφωνίας με τη γαλλική εταιρεία, για την εισαγωγή των mini ηλεκτρικών λεωφορείων.

Πιο συγκεκριμένα, η θυγατρική του Όμιλου Συγγελίδη, Aiglon, θα αναλάβει την εισαγωγή και διανομή των ηλεκτρικών λεωφορείων. Αυτά θα κινούνται εύκολα και γρήγορα στους στενούς, κεντρικούς δρόμους των ελληνικών πόλεων, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Η Nova Bus θα «ηλεκτρίσει» τη συγκοινωνία στο Κεμπέκ

Μέχρι 35 επιβάτες και 280 χιλιόμετρα αυτονομίας

Οι ηλεκτρικές εκδόσεις των λεωφορείων Bluebus έχουν μήκος περίπου 6 μέτρα (5,94 μέτρα για την ακρίβεια). Το μήκος τους είναι στα 2,21 μέτρα και το πλάτος τους στα 2,94 μέτρα. Διαθέτει σύστημα μπαταριών με λίθιο στερεού ηλεκτρολύτη και έχει ενεργειακή χωρητικότητα 126 kWh.

Επίσης, τα ηλεκτρικά λεωφορεία με μία πλήρη φόρτιση, η οποία διαρκεί σχεδόν 6,5 ώρες, μπορούν να προσφέρουν έως και 280 χιλιόμετρα αυτονομίας. Η τελική τους ταχύτητα φτάνει τα 70 χλμ./ώρα.

Ηλεκτρικά λεωφορεία φτάνουν στη Θεσσαλονίκη

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία Bluebus έρχονται στη Ελλάδα!

Και στην Κύπρο τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Bluebus

Ο σχεδιασμός της ηλεκτρικής έκδοσης έλαβε χώρα στη Γαλλία, ενώ η κατασκευή της στη Βρετανία. Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι η θυγατρική Aiglon, θα διανέμει τα λεωφορεία και στην Κύπρο, όταν είναι έτοιμη και η δεξιοτίμονη έκδοση.

Τέλος, η Bluebus προχώρησε σε ανακοίνωση για την συνεργασία με τον Όμιλο Συγγελίδη. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η εν λόγω συνεργασία είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη γαλλική εταιρεία, αφού ο Όμιλος Συγγελίδη είναι ένας δυνατός «παίκτης» στον τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα.

Τα λεωφορεία της Αθήνας σκοτώνουν τα μικρόβια!

Ειδικότερα, ο CEO της Bluebus, Richard Bouveret δήλωσε:

«H συμφωνία με τον Όμιλο Συγγελίδη θα μας επιτρέψει να είμαστε παρόντες σε μια πολύ δραστήρια αγορά με μεγάλες δυνατότητες. Αυτή η συνεργασία, με έναν σημαντικό παράγοντα της ελληνικής αγοράς, θα μας δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουμε με ένα κατάλληλο όχημα σε διαγωνισμούς που έχουν ξεκινήσει για την προμήθεια μικρών, ηλεκτρικών λεωφορείων. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην ευρωπαϊκή αναπτυξιακή στρατηγική μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Ξυλίνα, σύμβουλο του Ομίλου Bollore για την πολύτιμη συνεισφορά του».

abb_img