Αυτό είναι το GMC Sierra EV!

Το Sierra EV είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό Pick-Up της GMC και εντυπωσιάζει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την αυτονομία του.

Το Sierra EV καθιστά τη GMC ως την πρώτη εταιρεία, η οποία διαθέτει στο στόλο της 2 αμιγώς ηλεκτρικά Pick-Up οχήματα. Μάλιστα, η θα λανσάρει και το Sierra EV στις αρχές του 2024.

Την αρχή θα κάνει η έκδοση Sierra EV Denali Edition 1, ενώ την άνοιξη θα δούμε την έκδοση Sierra EV Denali. Επιπλέον, στο τέλος του 2024 θα δούμε την off-road έκδοση Sierra EV AT4 και στις αρχές του 2025 η εταιρεία θα λανσάρει την έκδοση Sierra EV Elevation.

Ξεκινάει η παραγωγή του Tesla Semi Truck (;)

Ας πάρουμε μία γεύση από το GMC Sierra EV

Το νέο GMC Sierra EV Denali Edition 1 διαθέτει 2 ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι συνδυαστικά αποδίδουν 754 ίππους και 1.063 Nm ροπής στη λειτουργία Max Power. Μάλιστα, το μοντέλο ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα μέσα 4,5 δευτερόλεπτα.

Ακόμη, η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία 644 χιλιομέτρων, ενώ 10 λεπτά φόρτισης σε παροχή 350 kW προσφέρουν 161 χιλιόμετρα αυτονομίας. Το νέο μοντέλο της GMC διαθέτει το σύστημα Onboard Power Station Pro των 10,2 kW, το οποίο τροφοδοτεί με ενέργεια ηλεκτρικές συσκευές ή άλλα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Volvo Trucks δίνει συμβουλές ηλεκτροκίνησης

Καρότσα με… αυξομειώσεις

Το ωφέλιμο φορτίο του οχήματος αγγίζει τα 590 κιλά, ενώ η ελκτική του ικανότητα φτάνει τα 4.309 κιλά. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το σύστημα MultiPro Midgate, το οποίο επεκτείνει την καρότσα στην καμπίνα και… φιλοξενεί αντικείμενα μήκους 3,3 μέτρων.

To Regis Epic0 στις… υπηρεσίες σας!

Επιπρόσθετα, το σύστημα MultiPro Tailgate μετατρέπει την πόρτα της καρότσας σε χώρο φόρτωσης. Έτσι, είναι δυνατή η μεταφορά αντικειμένων με ακόμα μεγαλύτερο μήκος.

Πώς είναι το εσωτερικό του;

Στο εσωτερικό του GMC Sierra EV ξεχωρίζουμε την οθόνη 16,8 ιντσών, η οποία λειτουργεί ως σύστημα infotainment. Επιπλέον, παρατηρούμε δερμάτινες επενδύσεις, αλουμινένιες πινελιές και ξύλινες επιφάνειες.

Επένδυση – μαμούθ της Amazon στην Ευρώπη!

Επιπρόσθετα, στην καμπίνα βρίσκουμε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 11 ιντσών και γυάλινη πανοραμική οροφή. Επιπλέον, το premium ηχοσύστημα είναι της Bose. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το Sierra EV Denali Edition 1 θα κοστίζει 107.000 δολάρια, ενώ προσιτή οικονομικά θα είναι η βασική έκδοση Sierra EV Elevation με κόστος στα 50.000 δολάρια.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!