Ακτιβιστές ξεφουσκώνουν ελαστικά από SUV!

Ακτιβιστές σε Ευρώπη και ΗΠΑ ξεφουσκώνουν ελαστικά από SUV, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την οδική ασφάλεια.

Ένα κίνημα από ακτιβιστές ξεφουσκώνει ελαστικά SUV, με στόχο να σταματήσουν την κυκλοφορία τους. Μάλιστα, η μεγαλύτερη δράση των εν λόγω ακτιβιστών έλαβε χώρα μεταξύ 28 και 29 Νοεμβρίου τόσο σε ευρωπαϊκές πόλεις όσο και στις ΗΠΑ.

Η ομάδα ονομάζεται «Tyre Extinguishers» και στοχεύει τα ελαστικά των SUV, τα οποία κινούνται εντός αστικών κέντρων. Επιπλέον, καταδιώκουν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς θεωρούν ότι ο τύπος αμαξώματος, γενικά δεν είναι ασφαλής για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου.

Πώς μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας τα ελαστικά;

Σε ποιες χώρες οι ακτιβιστές τα έβαλαν με τα ελαστικά των SUV;

Οι ακτιβιστές το διήμερο 2829 Νοεμβρίου ξεφούσκωσαν τα ελαστικά σε 900 SUV στις ΗΠΑ, καθώς και σε ευρωπαϊκές χώρες. Πιο συγκεκριμένα:

  • ΗΠΑ
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Σουηδία
  • Αυστρία
  • Ελβετία
  • Κάτω Χώρες

Μάλιστα, οι Tyre Extinguishers στοχεύουν τα SUV καθώς τα εν λόγω αυτοκίνητα καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμου σε σχέση με ένα sedan για παράδειγμα. Ουσιαστικά, για τους ακτιβιστές η μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου σημαίνει μεγαλύτερη επιβάρυνση για το περιβάλλον.

Με τη δράση τους έχουν στόχο την απαγόρευση της κίνησης των SUV εντός των πόλεων, για πιο καθαρή ατμόσφαιρα και ασφάλεια των δρόμων. Τέλος, μετά το ξεφούσκωμα των ελαστικών, αφήνουν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τη δράση τους προς τους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Τι αυξάνει τη ρύπανση από τα ελαστικά στα ηλεκτρικά;

Τι ακριβώς παίζει με τους Tyre Extinguishers;

Περίπου 9 μήνες έχουν περάσει από τις πρώτες δράσεις των Tyre Extinguishers στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, το κίνημα μεγαλώνει όλο και περισσότερο απαριθμώντας περίπου 100 αυτόνομες ομάδες σε όλον τον κόσμο.

Επιπλέον, σε ανακοίνωση τους οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι δεν θα σταματήσουν τη δράση τους μέχρι να απαγορευτεί η κίνηση των SUV εντός των πόλεων. Ακόμη, επιθυμούν και την επιβολή βαριάς φορολογίας στα εν λόγω αυτοκίνητα λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Τέλος, διεκδικούν από τις κυβερνήσεις τη δημιουργία ενός δωρεάν και αποδοτικού δικτύου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Editorial