Τι αυξάνει τη ρύπανση από τα ελαστικά στα ηλεκτρικά;

Η ρύπανση από τα ελαστικά γίνεται χειρότερη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω βάρους, ωστόσο η Tyre Collective δίνει τη λύση στο πρόβλημα.

Η ρύπανση από τα ελαστικά των αυτοκινήτων, έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση σωματιδίων από καουτσούκ στο περιβάλλον κατά την κίνηση των αυτοκινήτων. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (θα) κάνουν το συγκεκριμένο φαινόμενο εντονότερο, καθώς είναι βαρύτερα λόγω των μπαταριών τους.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω του βάρους τους και της μεγάλης επιτάχυνσης φθείρουν τα ελαστικά γρηγορότερα. Επομένως, αν και δεν παράγουν εκπομπές καυσαερίων, συνεχίζουν την εκπομπή επιβλαβών αποβλήτων από τα ελαστικά.

Ελαστικά που μολύνουν λιγότερο το περιβάλλον!

Πώς θα αντιμετωπίσουμε τη ρύπανση από τα ελαστικά;

Μία βρετανική start-up επιθυμεί να δώσει ένα είδος λύσης στην ρύπανση των ελαστικών. Συγκεκριμένα, μέσω ενός ειδικού κουτιού στοχεύει στη συλλογή των σωματιδίων καουτσούκ που απελευθερώνουν οι τροχοί ενός αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια τα συγκεκριμένα σωματίδια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων ελαστικών ή άλλων προϊόντων από καουτσούκ.

Μάλιστα, η Tyre Collective αναφέρει ότι η συσκευή μπορεί να τραβήξει έως και το 60% των σωματιδίων σε συνθήκες εργαστηρίου. Ωστόσο, το ποσοστό πέφτει στο 20% σε πραγματικές συνθήκες.

Τα ελαστικά είναι περισσότερο ρυπογόνα από τα καυσαέρια!

Τώρα είναι η ιδανική περίοδος

Η Tyre Collective θεωρεί ότι τώρα είναι το ιδανικό χρονικό διάστημα για την τελειοποίηση του σχεδιασμού της συσκευής της. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία όλο και περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα συμβάλλει στην υλοποίηση του project.

Τα ελαστικά που παράγουν ενέργεια είναι προ των πυλών!

Ουσιαστικά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγουν 20% περισσότερες εκπομπές ελαστικών λόγω του μεγαλύτερου βάρους και της ροπής τους. Συγκεκριμένα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παράγει 88 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόμετρο έναντι 73 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιόμετρο ενός αυτοκινήτου με θερμικό κινητήρα.

Παράλληλα, η start-up επιθυμεί τη συνεργασία της με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για την τοποθέτηση των συσκευών στα νέα μοντέλα. Επιπλέον, ήδη εφαρμόζει πιλοτικά την συσκευή σε μερικά φορτηγά παράδοσης στο Λονδίνο. Τέλος, σχεδιάζει την τοποθέτηση της συσκευής συλλογής σωματιδίων σε εμπορικούς και δημοτικούς στόλους.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!