Ασφάλιστρα αυτοκινήτου: Τι επηρεάζει την τιμή τους;

Τα ασφάλιστρα και η τιμή τους μεταβάλλονται ανάλογα με την ηλικία του οδηγού, τον τόπο κατοικίας του, καθώς και τον τύπο του οχήματος.

Τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου είναι βασική προϋπόθεση για όποιον διαθέτει αυτοκίνητο σε κίνηση. Σε περίπτωση, λοιπόν, βλάβης, κλοπής, ατυχήματος ή φυσικής καταστροφής ο οδηγός θα λάβει την απαραίτητη αποζημίωση. Επιπλέον, την τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου επηρεάζουν διάφοροι παράγοντες.

Η κίνηση, μάλιστα, στους δρόμους είναι ένας από αυτούς. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του lockdown οι νέες ταξινομήσεις και η κατανάλωση καυσίμων παρουσίασαν μείωση, η οποία συνέβαλε στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Επομένως, κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, οι οδηγοί πλήρωσαν μειωμένα ασφάλιστρα.

Εγνατία Οδός: Νέοι σταθμοί διοδίων και τιμές!

Ασφάλιστρα αυτοκινήτου και ηλικία οδηγού

Η ηλικία του οδηγού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής της ασφάλειας του αυτοκινήτου. Ένας νέος οδηγός λόγω απειρίας, είναι περισσότερο επιρρεπής στα ατυχήματα.

H Τροχαία κυνηγάει… τους «κοντράκηδες»

Για αυτό, λοιπόν, το λόγο τα ασφάλιστρα των νέων οδηγών είναι μεγαλύτερα. Αν, μάλιστα, ένας οδηγός κατέχει το δίπλωμα για λιγότερο από έναν χρόνο, τότε πληρώνει επασφάλιστρο μέχρι τη συμπλήρωση των 23 ετών.

ΑΑΔΕ: Η λαθρεμπορία καυσίμων καλά κρατεί και το 2022

Τα χαρακτηριστικά και ο τύπος του αυτοκινήτου επηρεάζουν τις τιμές

Τα κυβικά και ο τύπος του αυτοκινήτου επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την τιμή της ασφάλισης. Συγκεκριμένα, εάν κάποιος κατέχει μια σπορ έκδοση ή ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, πληρώνει ακριβότερα ασφάλιστρα, λόγω υψηλότερου κινδύνου.

Ακόμη, την τιμή των ασφαλίστρων επηρεάζουν οι τεχνολογίες, τις οποίες διαθέτουν τα αυτοκίνητα, αλλά και η τιμή των ανταλλακτικών. Οι τιμές των ανταλλακτικών έχουν αυξηθεί κατά 44% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2013.

Επιπλέον, η τεχνολογία των νέων οχημάτων είναι περισσότερο περίπλοκη και απαιτεί ακριβότερα υλικά για την αντικατάσταση της. Για παράδειγμα, οι τιμές των φωτιστικών σωμάτων ενός αυτοκινήτου παρουσιάζουν αύξηση κατά 67%.

Την 7η ακριβότερη βενζίνη παγκοσμίως διαθέτει η Ελλάδα!

Τόπος διαμονής και διάρκεια ασφάλισης

Τα ασφάλιστρα είναι μεγαλύτερα σε μεγάλα αστικά κέντρα σε αντίθεση με τις περιοχές της επαρχίας. Αυτό συμβαίνει λόγω, των μεγαλύτερων πιθανοτήτων για την εμπλοκή σε ένα τροχαίο ατύχημα.

Κινητό τηλέφωνο: Η πιο συνηθισμένη παράβαση των οδηγών!

Επιπλέον, όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της ασφάλισης, τόσο μικρότερα είναι τα ασφάλιστρα. Μία ετήσια ασφάλεια παρέχει όφελος κατά 40% σε σχέση με μια μηνιαία και κατά 20% έναντι της εξάμηνης.

 

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!