Αθήνα: Επιχείρηση «σκούπα» για 85 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Στην Αθήνα έλαβε χώρα επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων, με στόχο την απελευθέρωση δημόσιου χώρου.

Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων οργάνωσε η Διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων με τη βοήθεια τριών μεγάλων γερανών. Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση 85 αυτοκινήτων στην Αθήνα σε διάστημα μόλις 6 ημερών.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα επιδρούσαν αρνητικά στην αισθητική εικόνα της πόλης των Αθηνών, ενώ, παράλληλα, στερούσαν θέσεις πάρκινγκ. Τα 85 αυτοκίνητα, δηλαδή, αντιστοιχούσαν σε 850 τ.μ. ελεύθερου χώρου στην πόλη.

Πώς τα εντοπίζουν στην Αθήνα;

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στην Αθήνα εντοπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Ακόμα, και οι ίδιοι οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν την ύπαρξη ενός τέτοιου οχήματος μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Novoville.

Η εφαρμογή που καταγράφει την παράνομη στάθμευση!

Μόλις ολοκληρώσουν η αρμόδιοι τον έλεγχο της μακροχρόνιας ακινησίας των οχημάτων, οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας τα απομακρύνουν και τα ανακυκλώνουν.

Οι αριθμοί έως τώρα

Στην Αθήνα από το Σεπτέμβριο του 2019 οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν απομακρύνει 2.573 αυτοκίνητα και 1.675 μοτοσυκλέτες. Επιπλέον, τα απομακρυσμένα αυτοκίνητα φτάνουν σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Μαύρο κουτί: Υποχρεωτικό από το καλοκαίρι

Η Νέα Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων στοχεύει στην οργάνωση ακόμα περισσότερων επιχειρήσεων τέτοιου είδους για την αναβάθμιση της πόλης. Η Αθήνα, επομένως, θα έχει ένα διαφορετικό αισθητικά και λειτουργικά «πρόσωπο».

Αλκοολόμετρο: Υποχρεωτικό σε κάθε αυτοκίνητο της Ε.Ε. από το 2024

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνει την επιτυχή προσπάθεια εξάλειψης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην πόλη. Οι σχετικές υπηρεσίες του Δήμου, κατά τον ίδιο, τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν απομακρύνει 4.248 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Απελευθέρωσαν, έτσι, 42.500 τ.μ. για τους Αθηναίους.

Kύκλωμα με πλαστά διπλώματα!

Επιπλέον, δήλωσε: «Επιδιώκουμε με στοχευμένη και επίμονη δουλειά τη δημιουργία ποιοτικής καθημερινότητας για κατοίκους και επισκέπτες. Σχεδιάζουμε παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση ότι ακόμη και ένα κερδισμένο εκατοστό δημόσιου χώρου, είναι πολύτιμο για την Αθήνα».

 

abb_img