Χάρτες που βοηθούν στην χρήση των μέσων μικροκινητικότητας

Είτε χρησιμοποιείτε το δικό σας όχημα, είτε κάποια κοινόχρηστη υπηρεσία, όλα ξεκινούν με έναν χάρτη.

Ακούστε το άρθρο

Οι χάρτες και η μικροκινητικότητα ως υπηρεσία θα συνδεθούν μέσω προγραμμάτων περιήγησης ιστού. Αυτές οι υπηρεσίες θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, ειδικά σε αστικά περιβάλλοντα.

Κάθε φορά που ξεκινάμε μία διαδρομή, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να συμβουλευτούμε τους χάρτες για να βρούμε τον καλύτερο για να φτάσουμε εκεί.

Έτσι, είτε χρησιμοποιείτε το δικό σας όχημα, είτε κάποια κοινόχρηστη υπηρεσία, όλα ξεκινούν με έναν χάρτη.

Τα ζητήματα του σήμερα μπορούν να λυθούν με έναν ενοποιημένο χάρτη

Επί του παρόντος, οι δυνατότητες χαρτογράφησης μικροκινητικότητας στις εφαρμογές είναι περιορισμένες και στατικές. Συνήθως δείχνουν πού τοποθετούνται τα e-bike ή τα escooter γεωγραφικά σε κάθε πόλη.

Ενώ μόλις ξεκλειδώσει επιτυχώς το όχημα μικροκινητικότητας, οι εφαρμογές απλώς ενημερώνουν για την ώρα και το επίπεδο της μπαταρίας. Φυσικά το γεγονός αυτό δεν διευκολύνει τους χρήστες των μέσων μικροκινητικότητας.

Ενώ το Google maps έχει αρχίσει να προσφέρει λύσεις για τη μικροκινητικότητα δεν δίνει στοιχεία για την τοποθεσία των μέσων και την φόρτιση μπαταρίας. Όμως ιδανικά όλες αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να ενοποιηθούν σε μία εφαρμογή.

Το μέλλον για τους χάρτες μικροκινητικότητας

Σύντομα θα υπάρχουν εφαρμογές κρατήσεων για μέσα μικροκινητικότητας ενοποιημένες με τις απαραίτητες πληροφορίες ενώ χάρτη.

Τους τελευταίους 12 μήνες διάφοροι πάροχοι έχουν αρχίσει να προσφέρουν ενσωμάτωση σε εφαρμογές Maas. Για παράδειγμα, η Voi άρχισε να συνεργάζεται στην Ευρώπη με τους Χάρτες Google. Προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής ενός ηλεκτρικού σκούτερ ή ενός e-bike ως το επιθυμητό μέσο μεταφοράς στις διαθέσιμες πόλεις.

Ουσιαστικά παρέχει μια επισκόπηση του πλησιέστερου διαθέσιμου e-bike ή e-scooter αλλά και του χρόνου που θα χρειαστεί για να περπατήσετε μέχρι το όχημα. Επίσης ενημερώνει για την εκτιμώμενη εμβέλεια της μπαταρίας και για τη αναμενόμενη ώρα άφιξη.

Στη συνέχεια, οι χρήστες μεταφέρονται στην εφαρμογή του παρόχου μικροκινητικότητας για να ξεκλειδώσουν το όχημα.

Χαρτογράφηση του θαλάσσιου χώρου για την τοποθέτηση υπεράκτιων αιολικών πάρκων

Επίσης η Dott, μόλις ανακοίνωσε ακριβώς το ίδιο για την πόλη των Βρυξελλών. Η συνεργασία ξεκινά με δύο εφαρμογές στην πόλη: MOVEBXL και Arval Mobility, μια εταιρική λύση MaaS που δημιουργήθηκε με τον όμιλο Arval BNP Paribas.

Η ανάπτυξη της μικροκινητικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο γίνεται όλο και πιο οργανωμένη. Ας ελπίσουμε ότι και η χώρα μας θα μπορέσει σύντομα να υποστηρίξει αντίστοιχες εξελίξεις και σε αυτόν τον κλάδο.

abb_img