Δήμος Αθηναίων: Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα… τέλος!

Ο Δήμος Αθηναίων έχει απομακρύνει 3.168 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, απελευθερώνοντας εκατοντάδες θέσεις πάρκινγκ.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει απομακρύνει 3.168 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τις γειτονιές της Αθήνας μέσα σε 3 χρόνια. Ουσιαστικά, με αυτή τη δράση ο Δήμος στοχεύει στην απελευθέρωση πολύτιμου δημόσιου χώρου για τις ανάγκες στάθμευσης εντός της Αθήνας.

Ακόμη, έχει στόχο τη μείωση της ρύπανσης που προκαλούν τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Τέλος, οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν την απομάκρυνση των οχημάτων με εντατικούς ρυθμούς.

Η Πετρούπολη αποκτά ποδηλατόδρομο!

Κυριολεκτικά… επιχείρηση σκούπα

Τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των οχημάτων συντονίζει η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων έχει απομακρύνει συνολικά 3.168 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Οκτώβριου 2022.

Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο η Διεύθυνση ολοκλήρωσε μία επιχείρηση απομάκρυνσης οχημάτων διάρκειας 38 ημερών. Απομάκρυνε 188 αυτοκίνητα από 7 δημοτικές κοινότητες και απελευθέρωσε ισάριθμες θέσεις στάθμευσης.

Σήραγγα Ηλιουπόλεως: Αλλάζει την κυκλοφορία στην Αττική

Ο Δήμος Αθηναίων ανακυκλώνει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Ο Δήμος Αθηναίων οδηγεί το σύνολο των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων σε ανακύκλωση. Συγκεκριμένα, προχωρούν στην ανακύκλωση με βάση την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση και σύμφωνα με τους κανόνες της κυκλικής οικονομίας.

Μάλιστα, η ανακύκλωση λαμβάνει χώρα σε εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων, όπου εκεί ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία της ανακύκλωσης και ανάκτησης των υλικών τους.

Επιπλέον, υλικά όπως μπαταρίες, ελαστικά, ορυκτέλαια, πλαστικά, καύσιμα, μέταλλα διαχωρίζονται προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν. Με αυτό τον τρόπο κανένα υλικό δεν πάει χαμένο.

Αθήνα: Επιχείρηση «σκούπα» για 85 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε:

«Κάθε τετραγωνικό μέτρο δημόσιου χώρου είναι αναγκαίο για την Αθήνα. Με τη συστηματική απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από την πόλη απελευθερώσαμε θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες.

Εξασφαλίσαμε έτσι, την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουμε την αισθητική υποβάθμιση σε αυτά τα σημεία, αλλά και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Η στρατηγική μας για μια Αθήνα περισσότερο καθαρή και φιλόξενη ήδη αποδίδει καρπούς και προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε».

Οδική ασφάλεια: Ενημέρωση μαθητών από την ΕΛ.ΑΣ!

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Αβραμίδης, τόνισε:

«Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειες για μία καθαρή πόλη. Κάθε μήνα απομακρύνουμε κατά μέσο όρο 85 εγκαταλελειμμένα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια πάνε για ανακύκλωση. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε να απαλλάσσουμε την πόλη από οτιδήποτε τη ρυπαίνει και την υποβιβάζει αισθητικά».

Editorial