Δωρεάν ασφάλιση για το ποδήλατο σας από την Praktiker!

Με την αγορά κάθε ποδηλάτου η Praktiker Hellas μαζί με την ασφαλιστική εταιρεία MINETTA, κάνουν δώρο την ασφαλιστική κάλυψη για ένα χρόνο.

Με μία βόλτα σε ένα από τα 16 καταστήματα της Praktiker ή στο praktiker.gr θα βρείτε το ποδήλατο της αρεσκείας σας. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να διαλέξει μέσα από μία τεράστια γκάμα σε επώνυμα brands ποδηλάτων και διαφορετικών τύπων.

Όπως για παράδειγμα Mountain bike, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια, καθώς και συμβατικά ποδήλατα. Επιπλέον, διαθέσιμος είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας όπως γιλέκα, κράνη, κλπ.

Χρειάζονται ασφαλιστική κάλυψη τα ηλεκτρικά ποδήλατα;

Με την αγορά συμβατικού ή ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου, ο αγοραστής λαμβάνει άμεσα το αντίγραφο του ασφαλιστηρίου του. Η ασφάλιση περιλαμβάνει κάλυψη αστικής ευθύνης από κυκλοφορία ποδηλάτου, διασταυρούμενης ευθύνης, ασφάλιση για υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, καθώς και φροντίδα ατυχήματος.

Οι παραπάνω καλύψεις είναι στο πρόγραμμα Bike1, προϊόν συνεργασίας με την MINETTA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Η Praktiker είναι η πρώτη εταιρεία που εξασφάλισε για τους πελάτες της δωρεάν ασφάλιση των ποδηλάτων τους.

Ας δούμε τι ισχύει γενικά με την ασφάλεια των ποδηλάτων

Η ασφάλιση μπορεί να είναι απαραίτητη για μοτοσικλέτεςαυτοκίνητα και φορτηγά, όμως δεν είναι υποχρεωτική για τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα ηλεκτρικά πατίνια. Οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες, όμως η ασφάλιση άπτεται αποκλειστικά στον ίδιο τον οδηγό.

Η ONYX παρουσιάζει το e-bike LZR!

Ωστόσο, οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει ασφαλιστικά πακέτα για ηλεκτρικά ποδήλατα. Οι επιλογές ασφάλισης καλύπτουν όλες τις ανάγκες που δημιουργεί η χρήση του ποδηλάτου, όπως η κλοπή του, οι ζημιές που μπορεί να υποστεί και βέβαια η αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Μέχρι και οδική βοήθεια για όσους θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Τι πρέπει να προσέχω ως ποδηλάτης και ασφαλισμένος;

Όπως γνωρίζεις το να κατέχεις ένα όχημα, όσο μικρό ή αργό κι αν είναι, πάντα ενέχει κινδύνους για εσένα και τους άλλους. Και η ασφάλιση είναι ο μόνος τρόπος για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και δεν στοιχίζει και πολλά!

Ο Κ.Ο.Κ. αναφέρει ρητά ότι τα ποδήλατα δεν πρέπει να είναι εντός αυτοκινητοδρόμων και σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας. Συνεπώς, το ασφαλιστήριό σας, δεν παρέχει κάλυψη αν το ποδήλατο είναι σε αυτούς τους δρόμους.

Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για την κίνηση με ποδήλατο στο δρόμο

Πώς η ασφαλιστική ορίζει την ασφαλισμένη αξία ενός ποδηλάτου;

Η ασφαλισμένη αξία του ποδηλάτου σας είναι σε άμεση συνάρτηση με την τιμή και το έτος αγοράς του. To ποσοστό παλαιότητας, η ασφαλιστική εταιρεία το αφαιρεί από την αξία του ποδηλάτου και το υπολογίζει ως εξής:

  • 0-3 έτη: 0%
  • 3-5 έτη: 20%
  • 5-7 έτη: 30%
  • 7-10 έτη: 40%
  • Πάνω από 10 έτη: 50%

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς;

Στην άτυχη αυτή στιγμή, θα πρέπει να καλέσετε τη φροντίδα ατυχήματος που έχει κάθε ασφαλιστική. Στη συνέχεια, το έμπειρο προσωπικό των ασφαλιστικών εταιρειών θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα για τις μετέπειτα ενέργειες σας.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!