Με την X Sporteam στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Πρώτη συμμετοχή σε Ράλλυ Ακρόπολις για τους Μάριο Ξανθάκο και Νίκο Καραθανάση, οι οποίοι θα αγωνιστούν με Skoda Fabia Rally2.

Στον επετειακό αγώνα των 70 χρόνων του Ράλλυ Ακρόπολις, η X Sporteam κάνει το ντεμπούτο της με οδηγό τον Μάριο Ξανθάκο και συνοδηγό τον Νίκο Καραθανάση. Μάλιστα, συντροφιά τους στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, θα είναι η Skoda Fabia Rally2.

Κύριος αρωγός της προσπάθειας του ελληνικού πληρώματος είναι η Third Eye, εταιρεία τεχνολογίας επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας. Επιπλέον, η έμπειρη ομάδα EMC του Κώστα Σπύρου αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη της Skoda Fabia Rally2.

Στην Πλατεία Νερού η υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Με την Χ Sporteam στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Η Χ Sporteam είναι πανέτοιμη για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ο πολυπρωταθλητής Αναβάσεων, Μάριος Ξανθάκος, θα αξιοποιήσει την ταχύτητα και την οδηγική του ακρίβεια, έχοντας στο δεξί bucket τον Νίκο Καραθανάση. Μαζί, θα τρέξουν στις 15 απαιτητικές ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 307,69 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Το πλήρωμα αγωνίζεται τόσο για τη γενική κατάταξη όσο και στο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα WRC2, στο οποίο συμμετέχουν αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2.

Θυμίζουμε ότι το EKO Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινά την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου με το shakedown στην περιοχή της Λαμίας. Στη συνέχεια, αθλητές και αγωνιστικά θα είναι στην Αθήνα, για την πανηγυρική εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Και φυσικά για το κυρίως μενού της ημέρας, την ασφάλτινη Υπερειδική Διαδρομή «EKO Super Special Stage» μήκους 1,48 χιλιομέτρων στην Πλατεία Νερού.

Προφανώς, το επίκεντρο του αγώνα παραμένει και πάλι στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, ενώ τις επόμενες 3 ημέρες τα βλέμματα όλων θα στραφούν στις ειδικές διαδρομές σε Κορινθία και Στερεά Ελλάδα.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Διαθέσιμο το πρόγραμμα του αγώνα

Με την Χ Sporteam στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Ο Μάριος Ξανθάκος δήλωσε:

«Νιώθω ενθουσιασμένος και τυχερός που θα πραγματοποιήσω το παιδικό μου όνειρο. Στόχος μία αξιοπρεπής εμφάνιση και να ικανοποιήσουμε τους χορηγούς μας και κυρίως τους θεατές που θα μας τιμήσουν. Εύχομαι το Ράλλυ Ακρόπολις να συμβάλλει στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Καλή επιτυχία στους συναθλητές μας και στους οργανωτές του αγώνα».

Ο Νίκος Καραθανάσης σχολίασε:

«Η συμμετοχή μου στο Ράλλυ Ακρόπολις είναι τιμή μου και αποτελεί εμπειρία ζωής. Η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει μήνες πριν και απαιτείται αντοχή. Στόχος μας είναι ο τερματισμός και όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στις ειδικές διαδρομές, αλλά και να προσφέρουμε θέαμα».

Τέλος, το ελληνικό πλήρωμα υποστηρίζουν οι: Lithium Force Group και Μidsummer, εταιρείες με προϊόντα στον τομέα της εναλλακτικής μορφής ενέργειας. Επιπλέον, πολύτιμη είναι η συνδρομή των: Xanthakos Group, Drive Your Mind, Knauf Insulation, Proflex, Karagrigoris auto-moto και Rent Me Αthens.

Editorial