Έτοιμο το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης

Το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης είναι πλέον διαθέσιμο, φέρνοντας τον πολίτη ακόμα πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση.

Διαθέσιμη είναι πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (Μ.Υ.Φ.Α.Η.). Μέσω αυτής, οι φορείς της αγοράς της ηλεκτροκίνησης πραγματοποιούν εγγραφή στο Μητρώο, αποκτώντας μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης.

Για την δημιουργία του Μητρώου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε αναθέσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την ανάπτυξη και λειτουργική υποστήριξη της διαδικτυακής πλατφόρμας του Μ.Υ.Φ.Α.Η. Το εγχείρημα χρηματοδότησε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έρχονται τα διόδια με το χιλιόμετρο!

Όλες οι πληροφορίες στο Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης

Οι φορείς της αγοράς της θα αναρτούν στην πλατφόρμα διάφορα δεδομένα. Δηλαδή, την ακριβή θέση των φορτιστών, τη διαθεσιμότητα, το κόστος, τον τρόπο πληρωμής κ.α. Τα οποία μάλιστα θα είναι διαθέσιμα και ορατά στους χρήστες της πλατφόρμας σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, στην διεύθυνση https://electrokinisi.yme.gov.gr θα υπάρχει χάρτης για το δίκτυο φόρτισης της χώρας. Ενώ πολύ σύντομα, μέσα στο καλοκαίρι οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες από το κινητό τους. Και συγκεκριμένα, μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητές συσκευές (Android και iOS).

Κλιματικός Νόμος: Οι αλλαγές σε οχήματα, κτίρια και ενέργεια

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής δήλωσε σχετικά:

«Βήμα-βήμα, η Ελλάδα μπαίνει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η διαδικτυακή πλατφόρμα που δημιουργήσαμε, σύντομα θα αποτελεί το πλέον αξιόπιστο Εθνικό Σημείο Πρόσβασης για τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων. Οι οδηγοί και ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, θα μπορούν εύκολα να λαμβάνουν σαφείς και έγκυρες πληροφορίες, ώστε να γίνει πιο εύκολο κάθε ταξίδι τους με ηλεκτροκίνητο όχημα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για καλύτερη καθημερινότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος».

Το ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών!

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προσκαλεί τους φορείς της ηλεκτροκίνησης να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για την άμεση διάθεση των δεδομένων φόρτισης στον Έλληνα πολίτη.

abb_img
spot_img