Φθηνότερα τέλη κυκλοφορίας για νέους οδηγούς (;)

Μειωμένα τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα εξετάζει η κυβέρνηση για τους νέους οδηγούς, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Φθηνότερα τέλη κυκλοφορίας και μειωμένα ασφάλιστρα θα απολαμβάνουν όσοι νέοι δεν προκαλούν τροχαία ατυχήματα και τηρούν τον ΚΟΚ. Προφανώς, ένας από τους στόχους της κυβέρνησης είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, έχει στόχο τη μείωση των ατυχημάτων, τα οποία προκαλούν οι νέοι έως 38 ετών.

Μάλιστα, για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου εξετάζει την επιβολή φθηνότερων τελών κυκλοφορίας και μειωμένων ασφάλιστρων. Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της Κυβέρνησης έχουν ήδη προχωρήσει σε συζητήσεις με τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα από τον Απρίλιο!

Πώς θα λειτουργήσει το σχέδιο;

Η κυβέρνηση στηρίζει το σκεπτικό της για τα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα σε τρεις πυλώνες. Συγκεκριμένα, ο πρώτος αφορά τη μείωση των ασφάλιστρων για νέους με συνεπή οδηγική συμπεριφορά.

Η μείωση θα επιφέρει επαναπροσδιορισμό των ορίων και των κινδύνων κάλυψης, καθώς και τη συγκέντρωση περισσότερων στοιχείων για τον οδηγό. Τα εν λόγω στοιχεία περιλαμβάνουν πληροφορίες για την οδηγική συμπεριφορά, τα ατυχήματα και άλλα δημογραφικά χαρακτηριστικά.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τη δημιουργία βάσης δεδομένων με τα στοιχεία των οδηγών και τη σύνδεση της με την ΑΑΔΕ. Τέλος, ο τρίτος πυλώνας έχει σχέση με την παροχή κινήτρων για την αύξηση των ασφαλισμένων αυτοκινήτων και τον περιορισμό των εσόδων από τέλη και ανασφάλιστα οχήματα. Μάλιστα, αυτά θα γίνουν μέσω της διασύνδεσης των συστημάτων της ΑΑΔΕ με τα αντίστοιχα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ποια μοντέλα δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας;

Η συγκριμένη σκέψη της κυβέρνησης αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μείωσης των εσόδων από την είσπραξη των τελών κυκλοφορίας. Παράλληλα, εμπόδιο για την υλοποίηση της σκέψης αποτελεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των οδηγών.

Τέλος, κατά πάσα πιθανότητα η εν λόγω πρακτική θα επιφέρει αλλαγές στην ελεύθερη τιμολόγηση στην ασφαλιστική αγορά, στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού. Ωστόσο, κομβικό σημείο στο όλο εγχείρημα αποτελεί η σωστή καταγραφή των δεδομένων, καθώς αυτά θα καθορίζουν το ύψος των τελών και των ασφάλιστρων.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Ποια είναι η λυπητερή;

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Η κυβέρνηση και φέτος θα προσφέρει τη δυνατότητα της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα για τα «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα», θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες στις αρχές Απριλίου. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών επισπεύδει το μέτρο λόγω των εκλογών, οι οποίες θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάϊο.

Editorial