Τέλη Κυκλοφορίας 2024: Αναρτήθηκαν στο myCAR

Τα ειδοποιητήρια για τα Τέλη Κυκλοφορίας «ανέβηκαν» στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ, και οι κάτοχοι οχημάτων μπορούν να πληρώσουν με 3 τρόπους.

Κάθε τέλος του χρόνου, οι κάτοχοι οχημάτων πρέπει να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για την ερχόμενη χρονιά. Αυτή η περίοδος ήρθε και πάλι. Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2024 είναι πλέον στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ.

Η προθεσμία υποβολής αυτών είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2023. Αυτή η ημερομηνία ισχύει χωρίς τις παρατάσεις. Να σημειώσουμε πως σε περίπτωση εμπρόθεσμης καταβολής των χρημάτων, οι ιδιοκτήτες πληρώνουν… διπλά.

myCAR: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα!

Τα τέλη κυκλοφορίας για τα νέα και τα παλαιά οχήματα

Τα φετινά τέλη είναι ίδια με αυτά που ίσχυαν πέρσι. Ωστόσο, τα τέλη των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 και έπειτα υπολογίζονται βάσει των εκπομπών CO2 στο πρότυπο WLTP που αναγράφονται στην άδεια του οχήματος.

Στα παλαιότερα αυτοκίνητα, με άδεια κυκλοφορίας έως 30/10/2010, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση την παλαιότητα και τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα τους.

Ειδικότερα, αυτά κυμαίνονται από 22 ευρώ έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000. Από 22 ευρώ έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005. Και τέλος, από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2006 έως το 2010.

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Τι ακριβώς ισχύει;

Με 3 τρόπους πληρωμής

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ με 3 τρόπους.

Αυτοί είναι οι εξής:

  • Σε μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών, σκανάροντας το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη
  • Μέσω της εφαρμογής της τράπεζάς τους (e-banking), χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που υπάρχει στο ειδοποιητήριο
  • Στο ταμείο καταστήματος τράπεζας ή ΕΛΤΑ, με την επίδειξη του ειδοποιητηρίου

Ποια μοντέλα δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας;

Ποιοι δεν πληρώνουν πρόστιμο;

Επιπλέον, όπως προαναφέραμε σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής θα υπάρξει πρόστιμο. Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο είναι ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ. Επίσης, το πρόστιμο είναι ίσο με τω 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. Τέλος, αν τα τέλη είναι λιγότερα από 30 ευρώ, τότε το πρόστιμο είναι μηδενικό.

abb_img
spot_img