Γιατί υπάρχουν έγχρωμες κουκίδες στο ελαστικό σας;

Είναι πολύ πιθανό να έχετε παρατηρήσει σε νέο ελαστικό αυτοκινήτου μία έγχρωμη κουκίδα. Το CarsElectric.gr έχει την απάντηση!

Πέρα από τους αριθμούς και τα σύμβολα, οι οποίοι υπάρχουν σε κάθε ελαστικό, οι έγχρωμες κουκίδες υποδηλώνουν το σημείο που υπάρχει μία ανομοιομορφία του. Είναι γεγονός ότι το τέλειο ελαστικό δεν υπάρχει και οι κατασκευαστές ελαστικών το γνωρίζουν καλά αυτό!

Στα περισσότερα υπάρχει κάποιο «ελάττωμα» ως προς την κατανομή του βάρους. Η κίτρινη κουκίδα λοιπόν, υποδηλώνει το σημείο που έχει μικρότερο βάρος. Το σημείο αυτό είναι στην ίδια ευθεία με το σημείο που είναι η βαλβίδα.

Ελαστικά: Αλλάζω τη διάσταση του κατασκευαστή ή όχι;

Από την άλλη η κόκκινη κουκίδα, δείχνει το σημείο που το λάστιχο είναι περισσότερο επίπεδο από ότι θα έπρεπε. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις ανάλογη σήμανση φέρει και η ζάντα, υποδεικνύοντας το σημείο με το οποίο πρέπει να ευθυγραμμιστεί το ελαστικό.

Η συγκεκριμένη σηματοδότηση είναι μείζονος σημασίας κατά την τοποθέτηση των ελαστικών. Βλέποντας τα σημάδια, ο τεχνίτης στο βουλκανιζατέρ «ζυγίζει» κατάλληλα τον τροχό με τα λιγότερα αντίβαρα.

Ένα μη σωστά ζυγισμένο ελαστικό προκαλεί έντονους κραδασμούς στο τιμόνι κατά την οδήγηση και μπορεί να δημιουργήσει βλάβες στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης.

Τι αυξάνει τη ρύπανση από τα ελαστικά στα ηλεκτρικά;

Η σωστή επιλογή ελαστικού θέλει και κόπο και τρόπο

Για να επιλέξετε το σωστό σετ ελαστικών, θα πρέπει να καλύπτει ορισμένες προϋποθέσεις, καθώς και τις ανάγκες μετακίνησής σας. Η σωστή επιλογή ξεφεύγει από τα βασικά χαρακτηριστικά, ήτοι διάσταση και τιμή.

Για να κάνετε την κατάλληλη επιλογή για το όχημά σας, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι οι κατασκευαστές ελαστικών προσφέρουν στην αγορά μία ευρεία γκάμα προϊόντων. Προφανώς, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των οδηγών.

Για παράδειγμα τα ελαστικά των ηλεκτρικών μοντέλων. Ως γνωστόν, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σημαντικά βαρύτερο από ένα παρόμοιων διαστάσεων μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Για τον λόγο αυτό, τα ελαστικά τους είναι ιδιαίτερης κατασκευής με ενισχυμένη αντοχή στους ώμους και το πέλμα.

abb_img
spot_img