Η ανάπλαση της Αθηναϊκής Ριβιέρας προβλέπει ποδηλατόδρομο μήκους 70 χλμ.

Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αθήνας, στο πλαίσιο των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση στη Μαρίνα Γλυφάδας.

Το έργο ανάπλασης θα εκτείνεται από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, δηλαδή αυτό που ονομάζουμε Αθηναϊκή Ριβιέρα, και είναι συνολικής απόστασης 70 χιλιομέτρων, και το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενιαίο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο μήκους 22 χιλιομέτρων από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως τη Βουλιαγμένη.

«Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου, αντιμετωπίζοντας όμως με θάρρος τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Για ένα πιο πράσινο μέλλον, ένα ψηφιακό μέλλον, ένα μέλλον τελικά το οποίο θα προσφέρει στους πολίτες την ποιότητα ζωής που αυτή η πόλη, αυτή η περιφέρεια, αυτός ο αστικός ιστός του λεκανοπεδίου έχει τη δυνατότητα να προσφέρει», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι περιλαμβάνει η ανάπλαση 70 χιλιομέτρων του παραλιακού μετώπου

Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται πρόσβαση σε όλο το παραλιακό μέτωπο για τους πολίτες της Αττικής. Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί θα προχωρήσουν στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης ανάπλασης της περιοχής του παραλιακού μετώπου και των οκτώ παράκτιων Δήμων, με το σχέδιο να περιλαμβάνει έργα υποδομών και διαμόρφωσης περιβάλλοντος.

Το έργο θα έχει συνολική έκταση περίπου 70 χλμ. Το αστικό κομμάτι θα αποκτήσει ενιαίο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, ενώ για το υπόλοιπο, από τη Βουλιαγμένη ως το Σούνιο, μήκους 48 χλμ., προβλέπεται αναμόρφωση της διαδρομής με ενιαία ανάπλαση.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές για καλοκαιρινές διακοπές με ηλεκτρικό ποδήλατο

Άνοιγμα της Αθήνας προς τη θάλασσα

«Το έργο αυτό έχει μία ξεχωριστή σημασία διότι σηματοδοτεί και αυτό με τον τρόπο του μία ανάγκη της πόλης της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα. Αυτό το άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα βήμα-βήμα αρχίζει και γίνεται πράξη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο που παρουσιάστηκε θα κατασκευαστεί με άξονες τη φύση, τον πολιτισμό, την άθληση και τη ψυχαγωγία.

Εκτός από πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, το σχέδιο της ανάπλασης περιλαμβάνει χώρους άθλησης, χώρους για τα παιδιά και χώρους αναψυχής.

Παράλληλα, σε όλη την Αττική θα κατασκευαστεί Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλάτου, συνολικού μήκους άνω των 100 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Ένα ηλεκτρικό scooter φτιαγμένο από ξύλο

abb_img
spot_img