Η Caterpillar εξηλεκτρίζει τα θηριώδη φορτηγά της

Η Caterpillar και η BHP συνεργάζονται για την ανάπτυξη ηλεκτρικών φορτηγών τα οποία θα καταφέρουν να υποστηρίξουν τους στόχους που έχουν θέσει οι πελάτες τους, αναφορικά με το κλίμα και το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Επεκτείνεται η χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων στην Αυστραλία

Η BHP, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Caterpillar, ανακοίνωσε τη συμφωνία μεταξύ τους για την ανάπτυξη μεγάλων ηλεκτρικών φορτηγών με  μηδενικές εκπομπές ρύπων, τα οποία κατά βάση χρησιμοποιούνται σε ορυχεία και βοηθούν στην διαδικασία της εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Ένα βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον για την εξορυκτική βιομηχανία

Τα ολοκαίνουργια φορτηγά θα σχεδιάζονται και θα κατασκευάζονται από την Caterpillar. Η εταιρεία ελπίζει να οδηγήσει με αυτόν τον τρόπο, συνολικά τον τομέα της στην κατεύθυνση των μηδενικών εκπομπών ρύπων παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας τα νέα της ηλεκτρικά φορτηγά ως παράδειγμα προς μίμηση.

Η BHP επεσήμανε ότι ένα κρίσιμο στοιχείο της συνεργασίας θα είναι η επέκταση των προσπαθειών και των δύο μερών για την υποστήριξη μιας εξορυκτικής βιομηχανίας χωρίς αποκλεισμούς. Αναμένεται, μάλιστα, να υποστηρίξει την ανάπτυξη μηχανών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να εξυπηρετηθούν από ένα ευρύτερο φάσμα εργατικού δυναμικού.

Η ανάπτυξη φορτηγών με μηδενικές εκπομπές ρύπων απαντά στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής

Η επικεφαλής εμπορική διευθύντρια της BHP, Vandita Pant, μοιράστηκε τις σκέψεις της σχετικά με τη νέα συνεργασία: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την Caterpillar Inc. για την ανάπτυξη φορτηγών μηδενικών εκπομπών ρύπων στην BHP. Η κλιματική αλλαγή είναι μια κρίσιμη παγκόσμια πρόκληση και γνωρίζουμε ότι οι συνεργασίες μας θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της μετάβασης σε ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι: “Η ευκαιρία για τις ομάδες μας να συμμετάσχουν στη διαδικασία σχεδιασμού μας δίνει, επίσης, την εμπιστοσύνη ότι τα φορτηγά θα είναι ασφαλέστερα και ευκολότερα στην λειτουργία τους.”

Η Πρόεδρος του Ομίλου Caterpillar, Denise Johnson, πρόσθεσε τις σκέψεις της αναφορικά με τα νέα βήματα της Caterpillar λέγοντας ότι “η ενσωμάτωση των διάφορων ομάδων εργατικού δυναμικού΅, αλλά και των χρονοδιαγραμμάτων, θα επιτρέψει την ταχύτερη ανάπτυξη για την παροχή λύσεων με μηδενικές εκπομπές ρύπων”.

Διαβάστε επίσης: Daimler, Traton και Volvo δημιουργούν ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης υψηλής απόδοσης για βαρέα οχήματα

Στο δελτίο Τύπου, η Caterpiller σημείωσε ότι οι δύο εταιρείες μοιράζονται παρόμοιες αξίες και ότι θέτουν σε εφαρμογή τους ενιαίους τους σκοπούς. Ο στόχος είναι να οικοδομηθεί ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

abb_img
spot_img