Η επόμενη γενιά της Maserati Quattroporte «ηλεκτρίζεται»

Η νέα γενιά της Maserati Quattroporte θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, ενώ σύμφωνα με την ιταλική μάρκα θα μας συστηθεί αρκετά σύντομα.

Σχεδόν κανένα από τα μοντέλα που πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους τα επόμενα χρόνια, δεν ξεφεύγουν από την… ηλεκτροκίνηση. Ένα από αυτά είναι και η Maserati Quattroporte, η επόμενη γενιά της οποίας θα είναι προφανώς… αμιγώς ηλεκτρική.

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική φίρμα θα κυκλοφορήσει την έβδομη γενιά του πολυτελούς sedan με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το 2024. Με δεδομένο, ότι η μάρκα σκοπεύει να παύσει την παραγωγή της Ghibli, τότε αυτόματα η Quattroporte θα είναι το μοναδικό μικρό sedan της ιταλικής εταιρείας.

Μία Maserati Grecale βγαλμένη από τον πλανήτη Άρη!

Νέο σύστημα κίνησης και νέο όνομα

Φυσικά, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα έρθει στην αγορά με νέα ονομασία, η οποία μάλιστα θα υποδηλώνει τον «ηλεκτρικό» της χαρακτήρα. Πιο αναλυτικά, το νέο sedan θα έχει το όνομα Quattroporte Folgore, το οποίο στα ιταλικά σημαίνει «αστραπή». Στόχος του νέου ηλεκτρικού είναι να αντιμετωπίσει τα μοντέλα της ίδιας κατηγορίας, όπως οι BMW i7 και Mercedes-Benz EQE.

Η νέα Quattroporte θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της νέας GranTurismo Folgore, η οποία αφορά μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Επομένως, όπως και το ιταλικό κουπέ, θα φέρει μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 92,5 kWh. Επιπλέον, οι μπαταρίες θα έχουν διάταξη σε σχήμα Τ. Με την εν λόγω διάταξη, το βάρος συγκεντρώνεται χαμηλά και κατά μήκος του κέντρου του πλαισίου του αυτοκινήτου.

Επίσης, θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V, υποστηρίζοντας έως και 270 kW, με φορτιστή DC, προσφέροντας 100 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Η Maserati GranTurismo Folgore «ηλεκτρίζει» την Ρώμη!

Μετά τη Maserati Quattroporte ποιος άλλος;

Τέλος, μαζί με τη νέα Quattroporte περιμένουμε με ανυπομονησία και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως MC20 και Grecale. Σχετικά με την Maserati Grecale Folgore, θα κυκλοφορήσει και αυτή το 2023. Μάλιστα, θα φέρει μπαταρία 105 kWh, ως μέρος της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής 400V.

Ακόμη, μελλοντικά θα δούμε και τη νέα γενιά της Levante, η οποία πιθανότατα θα κυκλοφορήσει το 2025 και προφανώς θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!