Η εταιρεία Opener γίνεται… Pivotal!

Η εταιρεία ηλεκτρικών αεροσκαφών Opener αλλάζει όνομα σε Pivotal, ενώ το Helix eVTOL είναι σχεδόν... έτοιμο για παραγγελίες.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης, Opener, ανακοίνωσε ότι άλλαξε το όνομά της και το έκανε… Pivotal. Παρά το νέο όνομα, η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει πολύ σύντομα τις παραγγελίες για το Helix eVTOL.

Η νέα επωνυμία Pivotal αποκαλύπτει το Helix eVTOL

Το Helix είναι ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος που χρησιμοποιεί πλατφόρμα 4ης γενιάς. Η παραγωγή του θα λαμβάνει χώρα στο εργοστάσιο παραγωγής, στην έδρα της εταιρείας στην Καλιφόρνια. Το Helix διαθέτει παρόμοια τεχνολογία με το έτερο ηλεκτρικό αεροσκάφος της εταιρείας, το BlackFly.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πετάει με Joby Aviation

Ωστόσο, διαθέτει κάποιες βελτιώσεις, όπως στην ισχύ και την πρόωση, προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ενημερώσει το ψηφιακό σύστημα του eVTOL, ενώ έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή για smartphone για την καλύτερη εμπειρία του ιδιοκτήτη. Πιο συγκεκριμένα, απλοποιεί τους ελέγχους πριν από την πτήση, καταγράφει το ιστορικό πτήσεων και ελέγχει τη φόρτιση του αεροσκάφους.

H2FLY HY4: Πρώτη δοκιμαστική πτήση με υγρό υδρογόνο

Με νέα σχεδίαση και νέο χρώμα

Επίσης, η εταιρεία έχει επανασχεδιάσει τον θόλο και το κοκπιτ, με βελτιώσεις για την άνεση και την ασφάλεια. Ακόμη, βελτιωμένη είναι και η συνδεσιμότητα non-flight-cloud για καλύτερου επιπέδου φόρτισης.

Τέλος, το εξωτερικό του Helix είναι από ανθεκτικό χρώμα που το προστατεύει από την φθορά του καιρού και της ηλικίας. Μάλιστα, παρατείνει τη διάρκεια ζωής της δομής και βελτιώνει την άνεση του πιλότου.

Heart Aerospace ES-30: Με το σύστημα ελέγχου πτήσης της Honeywell

Οι πρώτες παραδόσεις τον Ιούνιο

Σύμφωνα με τη εταιρεία Pivotal, η τιμή του Helix eVTOL θα ξεκινά από τα 190.000 δολάρια. Η εταιρεία έχει προγραμματίσει τις παραγγελίες να ανοίξουν στις 9 Ιανουαρίου 2024, με τους ενδιαφερόμενους να καταθέτουν προκαταβολή 47.500 δολαρίων.

Τέλος, οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου 2024. Όσο για τους πελάτες που κάνουν κράτηση για το Helix eVTOL, θα μπορούν να προγραμματίσουν τις εκπαιδευτικές πτήσεις τους με το Pivotal εκ των προτέρων.

abb_img
spot_img