Η Honda παρουσίασε το CR-V e:FCEV!

Το Honda CR-V e:FCEV παρουσιάστηκε και επίσημα από την ιαπωνική μάρκα και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ΗΠΑ και Ιαπωνία εντός του 2024.

Ακούστε το άρθρο

;elowΗ Honda διαμορφώνει το μέλλον της κινητικότητας με την πρωτοποριακή αποκάλυψη του υδρογονοκίνητου CR-V. Το Honda CR-V e:FCEV διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά, ένα εκ των οποίων είναι η ενσωματωμένη μπαταρία του που μπορεί να φορτίσει εξωτερικά. Το εν λόγω στοιχείο επαναπροσδιορίζει την ευελιξία και την απόδοση στην κατηγορία των οχημάτων με κυψέλες καυσίμου.

Ωστόσο, το υδρογονοκίνητο CR-V δεν ξεχωρίζει μόνο για αυτό. Ουσιαστικά, είναι ένα plug-in υβριδικό αυτοκίνητο, που συνδυάζει ένα σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου και μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Συνεπώς, μετά την εξάντληση της μπαταρίας, το αυτοκίνητο λειτουργεί με υδρογόνο.

Το υδρογονοκίνητο Honda CR-V θα φτιάχνει και καφέ (βίντεο)

Κυψέλες υδρογόνου και μπαταρία παρέχουν ενέργεια στο Honda CR-V e:FCEV

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρέχει η Honda, το CR-V e:FCEV έχει αυτονομία περίπου 434 χιλιομέτρων σύμφωνα με την EPA. Επιπλέον, με την προσθήκη μιας μπαταρίας 17,7 kWh, μπορεί να διανύσει έως και 46 έξτρα χιλιόμετρα.

Αυτή η μπαταρία δεν αποτελεί απλά μια προσωρινή αποθήκευση ενέργειας, αλλά συνεργάζεται με το σύστημα όταν απαιτείται επιπλέον ισχύς, προσδίδοντας ακόμη περισσότερη απόδοση στο όχημα. Να σημειώσουμε πως η θύρα φόρτισης που διαθέτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμφίδρομα για τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών (V2L) χάρη σε έναν προσαρμογέα.

Παρουσίαση Honda CR-V

Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική μάρκα ανέπτυξε αυτό το προηγμένο σύστημα κυψελών καυσίμου σε συνεργασία με την GM, συνδυάζοντας την ισχυρή τεχνολογία με την αξιοπιστία. Διαθέτει κυψέλη καυσίμου ισχύος 92,2 kW και ηλεκτροκινητήρα ισχύος 130 kW. Οι 2 δεξαμενές υδρογόνου κάτω και πίσω από το πίσω κάθισμα χωρούν 4,3 κιλά υδρογόνου.

Δείτε τιμές και εξοπλισμούς για τα Honda CR-V, ZR-V και e:Ny1

Στα 3 λεπτά ο χρόνος ανεφοδιασμού

Μια ακόμη εντυπωσιακή πτυχή του CR-V e:FCEV είναι ο χρόνος ανεφοδιασμού, που σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι περίπου στα 3 λεπτά. Η δυνατότητα αυτή, σε συνδυασμό με τη μακρά αυτονομία οδήγησης και την εξαιρετική απόδοση του οχήματος, καθιστά το CR-V e:FCEV ένα πραγματικά εντυπωσιακό επίτευγμα στον τομέα της αυτοκίνησης.

Τέλος, το CR-V e:FCEV θα παράγεται στην κοινοπραξία GM-Honda Fuel Cell System Manufacturing στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Όπως επίσης και από τη γραμμή παραγωγής στο Honda Performance Manufacturing Center στο Οχάιο. Η προγραμματισμένη κυκλοφορία στην Ιαπωνία και στην Καλιφόρνια το 2024 αναμένεται να επιφέρει μια νέα εποχή στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Πηγή: Electrive

 

abb_img