Η Japan Airlines ετοιμάζει στόλο με eVTOL

Η Japan Airlines οραματίζεται την επανάσταση στην αεροπορική κινητικότητα της Ιαπωνίας, αγοράζοντας έως και 50 αεροσκάφη.

Η Japan Airlines (JAL) ενδέχεται να αγοράσει ή να ενοικιάσει έως και 100 αεροπορικά ταξί Vertical Aerospace VA-X4 eVTOL από την εταιρεία μίσθωσης αεροσκαφών Avolon στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας που ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vertical Aerospace, Stephen Fitzpatrick, είπε ότι η εταιρεία του «είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με την Avolon και τον νεότερο συνεργάτη μας την Japan Airlines. Καθώς φέρνει στην ιαπωνική αγορά αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών ρύπων».

Η Honda «ανοίγει τα φτερά της» με προορισμό τη βιομηχανία των eVTOL

Τα πλαίσια της συνεργασίας JAL και Avolon

Η συμφωνία μεταξύ της JAL και της θυγατρικής της Avolon για επενδύσεις και καινοτομίες, δίνει στη JAL την δυνατότητα αγοράς και μίσθωσης έως και 50 αεροσκάφη VA-X4 eVTOL από την Avolon.

Η JAL και η Avolon σχεδιάζουν, επίσης, να συνεργαστούν και με τοπικούς συνεργάτες και πελάτες. Καθώς θα πρέπει να φέρουν εις πέρας και τις απαιτήσεις της υποδομής και της πιστοποίησης.

Επιπλέον, η Vertical Aerospace, με έδρα το Μπρίστολ, σχεδιάζει να έχει λάβει την αρχική πιστοποίηση του πενταθέσιου VA-X4 από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2024. Με επικύρωση και από τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νέο υπερ-γρήγορο σύστημα φόρτισης υπόσχεται να αυξήσει την αυτονομία των eVTOL… στον ουρανό

Η Japan Airlines οραματίζεται την επανάσταση στην αεροπορική κινητικότητα της Ιαπωνίας

evtol

Ο Tomohiro Nishihata, διευθύνων σύμβουλος της Japan Airlines δήλωσε:

«Η σημερινή ανακοίνωση αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την εφαρμογή των μεταφορών με αεροταξί».

«Η συνεργασία μας με την Avolon χαράσσει το μονοπάτι για την επίτευξη μιας επανάστασης στην αεροπορική κινητικότητα στην Ιαπωνία».

Μάλιστα, και η Volocopter επιβεβαίωσε ότι η JAL έχει κάνει κρατήσεις για 100 αεροσκάφη  της. Συμπεριλαμβανομένων τόσο των αεροπορικών ταξί VoloCity όσο και VoloDrone.

Οι εταιρείες είχαν συνάψει πέρυσι συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη της αστικής αεροπορικής κινητικότητας (UAM) στην Ιαπωνία.

Νέες δοκιμαστικές πτήσεις από τα ταξί της Lilium που “πετούν” στο παρόν

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Volocopter, Florian Reuter τόνισε τα εξής:

«Η δέσμευση της Ιαπωνίας και της Οσάκα στην εμπορευματοποίηση του UAM και η ανοιχτή προσέγγισή της, μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στην πρωτοπορία που φέρνουν στο μέλλον της αστικής κινητικότητας».

abb_img
spot_img