Η Kia ανανεώνει τα EV3 και EV4

Η Kia αναμένεται να λανσάρει 2 ηλεκτρικά νέα μοντέλα, πιο μικρά και κυρίως προσιτά. Ο λόγος για τα EV3 και EV4.

Ακούστε το άρθρο

Η Kia Motors Corporation στρέφει την προσοχή της στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων, προχωρά σε νέες κινήσεις για να επιβεβαιώσει τη θέση της στην αγορά. Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του ηλεκτρικού οχήματος EV9, που ξεχώρισε ως ναυαρχίδα της εταιρείας, η Kia ανακοινώνει τα προσεχή μοντέλα EV3 και EV4. Μέσω αυτών θα εστιάσει στους κύριους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων με τιμές κάτω των 40.000 δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, η κορεάτικη μάρκα προετοιμάζει την κυκλοφορία των 2 νέων μοντέλων μετά από προεπισκόπηση που πραγματοποίησε στα τέλη του προηγούμενου έτους. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την τιμή των αυτοκινήτων. Ωστόσο, εκτιμήσεις δείχνουν ότι η Kia στοχεύει σε έναν εύλογο τιμών, με προβλεπόμενη τιμή γύρω στα 35.000 δολάρια, με τον πρόεδρο της AutoPacific, Ed Kim.

Το ΚIA EV9 είναι ο μεγάλος νικητής του WWCOTY

Το Kia EV3 το 2025, το Kia EV4 το 2026

Το EV3 θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2025, ενώ το EV4 θα κυκλοφορήσει πιθανότατα το 2026. Σύμφωνα με τον Kim, η προσέγγιση του mainstream κοινού είναι κρίσιμη για την εξέλιξη της Kia ως μη πολυτελής μάρκας. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Kim, το EV3 θα ανταγωνίζεται το Chevrolet Equinox EV και το EV4 να προσφέρει εναλλακτική επιλογή στο Tesla Model 3.

Το Kia EV9 στα World Car Awards 2024

Ένας από τους κύριους παράγοντες για την επιτυχία της Kia σε αυτόν τον τομέα θα είναι η επιλεξιμότητά τους για τη φορολογική πίστωση των 7.500 δολαρίων για τα ηλεκτρικά οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμη, η εταιρεία επενδύει στην αναβάθμιση του εργοστασίου της στη Τζόρτζια για την παραγωγή εκδόσεων του EV9, προσαρμοσμένες στις αγορές των ΗΠΑ.

Εν τέλει, η Kia δεσμεύεται να παρουσιάσει στην αγορά μια σειρά προσιτών και αξιόπιστων ηλεκτρικών οχημάτων, με τον Kim να τονίζει τη σημασία της προσέγγισης του mainstream κοινού για τη μελλοντική επιτυχία της εταιρείας. Με την κυκλοφορία των EV3 και EV4, η μάρκα επιδιώκει να στρέψει την αγορά για ένα πιο βιώσιμο και προσιτό μέλλον στον τομέα της κινητικότητας.

 

abb_img