Η Maserati έβαλε στην πρίζα και την Grecale

Στην Auto Shanghai 2023, η Maserati αποκάλυψε την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του SUV μοντέλου της, το οποίο ακούει στο όνομα Grecale Folgore.

Η Maserati Grecale Folgore είναι ένα ακόμη μοντέλο της ιταλικής φίρμας, το οποίο εξηλεκτρίστηκε πλήρως. Το πολυτελές SUV επιδόσεων είδε τα φώτα της δημοσιότητας στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης, όπου αποκάλυψε τον ηλεκτρικό χαρακτήρα της. Επιπλέον, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Maserati, μιας και αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο της.

Σύμφωνα με την Maserati, η Grecale Folgore προσφέρει μία εξαιρετική καθημερινή εμπειρία σε όποιον βρεθεί στο εσωτερικό της. Επιπλέον, μπορεί να ικανοποιήσει τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος θέλει να απολαύσει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης, χωρίς να κάνει παραχωρήσεις σε επιδόσεις, καθώς και σε… στυλ Maserati.

Φυσικά, η διάθεση της ηλεκτρικής Grecale, αποσκοπεί και στο στρατηγικό πλάνο της μάρκας. Ειδικότερα, εκεί η Maserati αναφέρει ότι έως το 2025, θα προσφέρει κάθε μοντέλο της και σε εξηλεκτρισμένη εκδοχή. Επιπλέον, από το 2030 και έπειτα, σκοπεύει να έχει δημιουργήσει μία αμιγώς ηλεκτρική γκάμα αυτοκινήτων.

Η νέα Maserati GranTurismo αποκαλύπτεται και εξηλεκτρίζεται!

Χωρίς κραυγαλέες αλλαγές η ηλεκτρική Maserati Grecale Folgore

Όπως είναι φυσικό, η Maserati επέλεξε να μην πραγματοποιήσει μεγάλες αλλαγές στην ηλεκτρική Grecale. Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις έχουν γίνει στο εμπρός μέρος του ιταλικού μοντέλου. Εκεί, η νέα εμπρός μάσκα συμβάλλει στην αεροδυναμική απόδοση του πολυτελούς SUV. Επιπλέον, στο αμάξωμά της, η εταιρεία δηλώνει την ηλεκτρική φύση της, μέσω των ευδιάκριτων λογότυπων «Folgore».

Στο πίσω μέρος του οχήματος, η Maserati έχει τροποποιήσει κατάλληλα τον διαχύτη με σκοπό την βελτίωση της αεροδυναμικής. Μάλιστα, την ίδια λογική ακολουθεί και στη σχεδίαση των νέων ζαντών ελαφρού κράματος. Ωστόσο, η ηλεκτρική Maserati μπορεί να ξεχωρίζει από τις συμβατικές εκδόσεις και μέσω του επιπλέον διαθέσιμου χάλκινου χρώματος, Rame Folgore. Επίσης, στο εσωτερικό της δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές, εκτός από τις χάλκινες λεπτομέρειες της έκδοσης.

H νέα Maserati Grecale έρχεται με… ηλεκτρικό «αέρα»!

Με 557 ηλεκτρικούς ίππους και «0-100» σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα

Κάτω από το «σώμα» της Maserati Grecale Folgore υπάρχει ένα ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Ειδικότερα, διαθέτει 2 αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, κάνοντας το ιταλικό μοντέλο να έχει κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, η συνδυαστική απόδοση της έκδοσης φτάνει τους 557 ίππους και τα 820 Nm ροπής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η Grecale Folgore να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, η ύπαρξη περιοριστή, σταματά την ένδειξη του ταχυμέτρου στα 220 χλμ./ώρα.

Η Maserati Tipo Folgore «κατεβαίνει» στην Formula E

Η Maserati έβαλε στην πρίζα και την Grecale

Στον τομέα της ενέργειας, το σύστημα κίνησης του ιταλικού SUV, διαθέτει μία μπαταρία ιόντων λιθίου, με χωρητικότητα 105 kWh. Μάλιστα, αυτή η τεχνολογία 400V μπορεί να προσφέρει αυτονομία στην Grecale Folgore έως και 500 χιλιόμετρα, κατά WLTP.

Επιπλέον, από πλευράς φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει με ισχύ 150 kW, φτάνοντας από 20% στο 80% σε σχεδόν μισή ώρα. Σύμφωνα με την Maserati, το λανσάρισμα της Grecale Folgore θα λάβει χώρα στις ευρωπαϊκές αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Editorial