Η νέα γενιά του Opel Grandland θα είναι ηλεκτρική!

Η επόμενη γενιά του Opel Grandland θα μπαίνει αποκλειστικά στην πρίζα και θα χρησιμοποιεί ως βάση τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα STLA Medium.

Ο Όμιλος Stellantis ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επενδύσει πάνω από 130 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο του Eisenach στη Γερμανία. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την παραγωγή ενός νέου και αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Μάλιστα, αυτό το νέο ηλεκτρικό δημιούργημα θα πάρει τη θέση του υπάρχοντος Opel Grandland.

Ανάλογες δηλώσεις έλαβαν χώρα και από τη γερμανική εταιρεία κατασκευής οχημάτων, σχετικά με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό υπερυψωμένο μοντέλο. Όπως ανακοίνωσε, η προσθήκη ενός ηλεκτρικού οχήματος στην παραγωγή του εργοστασίου του Eisenach, υποστηρίζει την δέσμευση της Opel για μία πλήρως ηλεκτρική σειρά προϊόντων στην Ευρώπη, έως το 2028.

Test Drive || Opel Grandland PHEV: Στην πρίζα!

Τα πιθανά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού διάδοχου του Opel Grandland

Η Opel δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου Grandland. Ωστόσο, έχει δηλώσει ότι το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα χρησιμοποιεί ως βάση τη νέα πλατφόρμα STLA Medium του ομίλου. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει οχήματα με μήκος από 4,2 έως και 5 μέτρα.

Test Drive || Opel Astra PHEV 180 PS: Greenovation!

Επιπλέον, στην πλατφόρμα αυτή μπορεί να γίνει τοποθέτηση συστοιχίας μπαταριών με χωρητικότητα από 87 έως και 104 kWh. Μάλιστα, αυτού του μεγέθους οι μπαταρίες μπορούν να προσφέρουν αυτονομία στο μοντέλο έως και 700 χιλιόμετρα. Επιπλέον, αυτή η αρχιτεκτονική μπορεί να φιλοξενήσει οχήματα με ισχύ από 170 έως 450 ίππους.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Grandland θα κάνει το ντεμπούτο του μετά το καλοκαίρι του 2024. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν η γερμανική φίρμα θα απομακρύνει από την εξ αρχής τα Plug-in Hybrid συστήματα κίνησης, με τους θερμικούς κινητήρες.

Ιδού το νέο Opel Astra GSe!

Αμιγώς ηλεκτρικός ο διάδοχος του Opel Grandland

Η επένδυση αποσκοπεί στην εκπλήρωση του στρατηγικού σχεδίου 

Η επένδυση στο Eisenach αποτελεί βασικό βήμα για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030 της Stellantis. Ειδικότερα, αυτό προβλέπει δραστική μείωση των εκπομπών CO2 κατά 50% έως το 2030, σε σύγκριση με το 2021. Στόχος είναι η επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2038, με μέτρια μονοψήφια ποσοστά αντιστάθμισης των υπόλοιπων εκπομπών.

Το Opel Corsa «έκλεισε τα 40» και το γιορτάζει!

Το σχέδιο περιλαμβάνει την 100% κάλυψη των πωλήσεων με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη. Επιπλέον, στοχεύει ώστε το 50% επιβατικών και ελαφρά εμπορικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Αμιγώς ηλεκτρικός ο διάδοχος του Opel Grandland

abb_img
spot_img