Η Opel γιορτάζει 160 χρόνια καινοτομίας!

Η Opel γίνεται φέτος 160 ετών και μας θυμίζει τις καλύτερες στιγμές, καθώς και την πλούσια ιστορία της από το 1862 έως σήμερα.

Το 2022 η Opel συμπληρώνει 160 χρόνια ζωής. Κατά τη διαδρομή, λοιπόν, αυτή η γερμανική φίρμα προσέφερε λύσεις καινοτομίας στο ευρύ κοινό. Την εταιρεία ίδρυσε τον Αύγουστο του 1862 ο Adam Opel και στη συνέχεια οι 5 γιοι του, καθώς και η σύζυγος του Sophie, συμμετείχαν ενεργά στην ανάπτυξη της.

Η Opel γιορτάζει 160 χρόνια καινοτομίας!

Η Opel προσέφερε καινοτόμες επιλογές ραπτομηχανών, ποδηλάτων και αυτοκινήτων πάντοτε με αίσθημα ευθύνης και παράδοσης. Έτσι, λοιπόν, στοχεύει στη μετατροπή της σε μια εταιρεία βιώσιμης κινητικότητας με προσφορά αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη έως το 2028.

Test Drive || Opel Corsa-e: Το μέλλον της πόλης είναι ηλεκτρικό!

Από τις ραπτομηχανές στα ποδήλατα

Τα θεμέλια της Opel έθεσε η δημιουργία της πρώτης ραπτομηχανής από τον ιδρυτή της εταιρείας στο Rüsselsheim. Σύντομα, οι απαιτήσεις της αγοράς οδήγησαν τη μεταφορά του Adam Οpel και των εργαζομένων σε νέο εργοστάσιο το 1868. Η εταιρεία, δηλαδή, αποτελούσε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ραπτομηχανών με εξαγωγές σε όλη την Ευρώπη.

Η Opel γιορτάζει 160 χρόνια καινοτομίας!

Την εποχή της ραπτομηχανής ακολούθησε αυτή των ποδηλάτων. Το 1886 η γερμανική φίρμα δημιούργησε το πρώτο ποδήλατο της με μεγάλο εμπρός τροχό (penny-farthing). Με αυτό, λοιπόν, τον τρόπο η Opel έγινε ένας από τους πρώτους κατασκευαστές ποδηλάτων στη Γερμανία.

Ένα Rocks-e Kargo θα φέρει την πίτσα σας!

Επιπλέον, η εξέλιξη των ποδηλάτων και η υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών και εξαρτημάτων οδήγησαν στην ανέγερση του πρώτου εργοστασίου για ποδήλατα το 1888. Τη δεκαετία, μάλιστα, του 1920 η γερμανική εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ποδηλάτων στον κόσμο.

Η Opel γιορτάζει 160 χρόνια καινοτομίας!

Η εισαγωγή στην αυτοκίνηση

Την εισαγωγή της Opel στον τομέα της αυτοκίνησης επέλεξαν οι 5 γιοί του ιδρυτή της το 1899. Ουσιαστικά, η εταιρεία αποτελεί τον πρώτο κατασκευαστή αυτοκινήτων στη Γερμανία, ο οποίος υιοθέτησε παραγωγή μεγάλης κλίμακας με τεχνολογία γραμμής συναρμολόγησης. Το Olympia, μάλιστα, αποτελεί το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής με αξιοσημείωτες οδηγικές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Mokka-e: Ετοιμοπαράδοτο και με τιμή από 27.250 ευρώ

Τα best-sellers και οι νέες κατηγορίες αυτοκινήτων

Το Opel Kadett αποτελεί τη μακροβιότερη σειρά μοντέλου. Στη συνέχεια τη θέση του πήρε το Astra. Μάλιστα, η εταιρεία με συγκεκριμένες προσθήκες, όπως τις εκδόσεις hatchback, ξυπνά αναμνήσεις του Kadett. Επιπλέον, το Insignia Sports Tourer αποτελεί τη μεταγενέστερη έκδοση του Caravan, ενός μεγάλου station wagon.

Στην ιστορία της εταιρείας μεγάλη απήχηση γνώρισε το Corsa. Το μοντέλο, επίσης, γιορτάζει φέτος 40 χρόνια κυκλοφορίας. Επιπλέον, αμέσως έγινε best-seller, ενώ συνεχίζει την πορεία του και με ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Επιπρόσθετα, η Opel το 1999 προσέφερε την καινοτόμο λύση του Zafira με το σύστημα καθισμάτων Flex7. To εν λόγω μοντέλο μπορούσε να μετατραπεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από 7θέσιο σε 2θέσιο με μεγάλο χώρο φόρτωσης.

Ασφάλεια και άνεση για όλους από την Opel

Η Opel έδειξε τη σημασία της άνεσης και της ασφάλειας από το 1930 με το ενιαίο αμάξωμα και την τηλεσκοπική κολόνα τιμονιού το 1968. Επιπλέον, το 1991 λάνσαρε το ολοκληρωμένο σύστημα προστασία «OpelSafetySystem». Ακόμη, το 1995 η εταιρεία εφοδιάζει όλα της τα οχήματα με «Full-Size» αερόσακους.

Επιπρόσθετα, η γερμανική φίρμα λανσάρει από τους πρώτους το σύστημα προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού AFL το 2003. Τις μεταγενέστερες γενιές του συστήματος αυτού αποτελούν το AFL+ και το Pixel Light.

Τέλος, η Opel  προσφέρει στα οχήματα της εργονομικά καθίσματα, τα οποία φέρουν την πιστοποίηση AktionGesunderRückene.V. (Καμπάνια για Υγιέστερη Σπονδυλική Στήλη).

Το ADAC Opel e-Rally Cup αναβαθμίζεται

Σπορ Αυτοκίνητα από την Opel

Η Opel γιορτάζει 160 χρόνια καινοτομίας

Δυναμική παρουσία επέδειξε η Opel και στον τομέα των σπορ αυτοκινήτων. Η αρχή έγινε με το RAK 2 Rocket Car και το Οpel GT. Στη συνέχεια ακολούθησαν το Manta και το 1990 το Calibra. Και τη σημερινή εποχή, όμως, συνεχίζει η εταιρεία να λανσάρει τέτοια είδους αυτοκίνητα, όπως το Corsa-e Rally και το Manta GSe ElektroMOD.

Το Opel Manta επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

Περιβαλλοντική ευθύνη

Στo πλαίσιo της βιώσιμης ανάπτυξης και του «πράσινου μέλλοντος», η Opel έχει παρουσιάσει διάφορα ηλεκτρικά οχήματα. Το Elektro GT, το Ampera, το Ampera-e και το Corsa-e είναι κάποια από αυτά. Ωστόσο, από το 1986 σεβόμενη το περιβάλλον παρουσίασε τον τριοδικό καταλυτικό μετατροπέα και το 1990 έναν κύκλο ανακύκλωσης για συνθετικά υλικά.

Η Opel γιορτάζει 160 χρόνια καινοτομίας!

Ο CEO της Opel, Uwe Hochschurtz, δήλωσε:

«Η Opel κινεί τον κόσμο επί 160 χρόνια. Σήμερα εμπνεόμαστε ακόμα από το πνεύμα του ιδρυτή της εταιρείας μας, Adam Οpel. Τεχνολογία και καινοτομίες για όλους – είτε πρόκειται για ραπτομηχανές, είτε για ποδήλατα ή αυτοκίνητα. Όλα αυτά με ένα σαφές όραμα για το μέλλον, πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις.

Η Opel ηλεκτρίζει το μέλλον της!

Πολλά best-sellers από την πλούσια ιστορία της Opel το επιβεβαιώνουν, όπως τα τρέχοντα μοντέλα μας, τα περισσότερα από τα οποία είναι ήδη ηλεκτροκίνητα. Από το 2028, η Opel θα είναι μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη. Επομένως, είμαστε άριστα προετοιμασμένοι και για τα επόμενα 160 χρόνια».

 

abb_img
spot_img