Η Νέα Υόρκη επενδύει 420 εκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα

Όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά εμπορικά οχήματα του στόλου της Νέας Υόρκης θα πρέπει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, μέχρι το 2030.

Η Νέα Υόρκη επενδύει 420 εκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα και υποδομές φόρτισης για να επιταχύνει τη μετάβασή της σε έναν αποκλειστικά ηλεκτρικό κρατικό στόλο οχημάτων.

Αυτός ο στόχος μεταφέρθηκε ουσιαστικά για πέντε χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα από το 2035, στο 2030.

Η πόλη της Νέας Υόρκης διαθέτει πλέον τον μεγαλύτερο δημοτικό, εξηλεκτρισμένο στόλο στις ΗΠΑ

new york

Η πόλη της Νέας Υόρκης διαθέτει πλέον τον μεγαλύτερο δημοτικό στόλο στις ΗΠΑ με σχεδόν 30.000 ηλεκτρικά οχήματα.

Επιπλέον η Νέα Υόρκη θα αποκτήσει 1.250 ηλεκτρικά οχήματα τα οποία πρόκειται να αγοραστούν για τον στόλο της μέσα στο 2022. Σύμφωνα με το εκτελεστικό διάταγμα που  υπογράφηκε από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, με το Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (DCAS), όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά εμπορικά οχήματα του στόλου της πόλης πρέπει να είναι αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Μόλις τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποφάσισε ότι μόνο επιβατικά αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα θα μπορούν να πωλούνται στην Πολιτεία από το 2035 και έπειτα.

Επιπλέον, τουλάχιστον 1.776 σημεία γρήγορης φόρτισης (DC) πρόκειται να εγκατασταθούν στη Νέα Υόρκη έως το 2030. Η πόλη δεν έχει δώσει ωστόσο στοιχεία, για τον αριθμό φορτιστών (AC) στην πόλη.

Τα μέτρα εξηλεκτρισμού των μεταφορών και της ενέργειας αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πακέτου μέτρων

new york

Επιπλέον το κράτος ενισχύει την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με μια «νέα οριστικοποιημένη σύμβαση για την τροφοδοσία της Νέας Υόρκης με αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια από τα βόρεια της Νέας Υόρκης και τον Καναδά που επιταχύνει την ανάπτυξη δύο μεγάλων έργων μεταφοράς πράσινης ενέργειας».

Εάν τα συγκεκριμένα έργα εγκριθούν, «θα επιφέρουν αρκετή καθαρή ενέργεια σε ετήσια βάση για να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια σπίτια και θα αυξήσουν την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την πόλη».

Οι ΗΠΑ προχωρούν με εντυπωσιακό ρυθμό στην εγκατάσταση φορτιστών σε χώρους εργασίας

Μένει να δούμε αν όντως οι κινήσεις αυτές θα αποδειχθούν αρκετές ώστε να πραγματοποιηθεί συνολικά η μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια και να μειωθεί ο σημερινός αριθμός των αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα που κινούνται στην πόλη αυτή την στιγμή.

«Η πόλη μας πρωτοπορεί στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, βάζοντας σε προτεραιότητα τους ανθρώπους και τον πλανήτη», ανέφερε ο Bill de Blasio. «Αυτές οι ιστορικές επενδύσεις θα βοηθήσουν τους Νεοϋορκέζους και τις επόμενες γενιές, καθαρίζοντας τον αέρα μας, μειώνοντας δραστικά την κλιματική ρύπανση και χτίζοντας μια καθαρή, βιώσιμη πόλη για όλους».

Ο δήμαρχος Bill de Blasio εξήγησε επίσης ότι τα μέτρα εξηλεκτρισμού των μεταφορών και της ενέργειας αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πακέτου μέτρων για τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 70 τοις εκατό έως το 2030 κάτι το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση της πόλης.

NEWSLETTERΟι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!