Η Porsche Digital αναπτύσσει τη νέα μάρκα ποδηλάτων Cyklær

Ακούστε το άρθρο

Με τη νέα μάρκα ηλεκτρικών ποδηλάτων Cyklær, η Porsche Digital διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της δημιουργώντας νέα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα στον τομέα της αστικής κινητικότητας.

Διαβάστε περισσότερα: Η ιστορία της μικροκινητικότητας γράφεται σε πραγματικό χρόνο

Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες για τη διευκόλυνση και την αναβάθμιση της ποδηλατικής εμπειρίας.

Επιπλέον, η Porsche Digital αναπτύσσει ένα καινοτόμο, σπορ e-bike σε συνεργασία με την Storck, η οποία κατασκευάζει ποδήλατα και τους κατασκευαστές εξαρτημάτων Greyp και Fazua.

porche digital e-bike

Το Cyklær συνδυάζει τον “διαχρονικό” σχεδιασμό με εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, ενσωματωμένους αισθητήρες και εμπρός και πίσω κάμερες.

«Με την Cyklær, αναπτύξαμε από κοινού ένα καλαίσθητο e-bike που αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιοποίηση. Είναι σπορ και ελαφρύ, ενώ -χάρη στο e-drive του- μπορεί να σας εξασφαλίσει μια άνετη διαδρομή από και προς στη δουλειά.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που θα γίνουν τα κριτήρια αναφοράς στο μέλλον, αφού θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται περαιτέρω», ανέφερε ο Markus Storck, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Storck Bicycle GmbH.

Πλατφόρμα για ψηφιακές λύσεις και εξέλιξη της ποδηλατικής εμπειρίας

 Porshe digital e-bike

Ορισμένες ψηφιακές υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω του smartphone του χρήστη και της εφαρμογής Cyklær. Ένα παράδειγμα είναι η λειτουργία της πίσω κάμερας, η οποία επιτρέπει στον ποδηλάτη να έχει πρόσβαση σε έναν ψηφιακό καθρέφτη, αυξάνοντας την ασφάλειά του στο δρόμο.

Επιπλέον, διατίθενται επίσης λειτουργίες όπως η πλοήγηση, η εγγραφή βίντεο και εντοπισμού τοποθεσίας.

Επίσης, οι αναβάτες μπορούν να φορτίζουν το smartphone τους κατά την οδήγηση με φορτιστή που διαθέτει το τιμόνι του e-bike, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις μεγαλύτερες διαδρομές.

Οι λειτουργίες αυτές ενημερώνονται και επεκτείνονται συνεχώς μέσω ενημερώσεων και οι χρήστες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να βοηθήσουν στο να αποφασίσουν ποιες νέες ψηφιακές υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στο μέλλον.

«Το ποδήλατο Cyklær είναι το πρώτο μας βήμα σε αυτήν την πολλά υποσχόμενη και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Στο μέλλον, θα προσφέρουμε περαιτέρω ψηφιακές υπηρεσίες για να βελτιώσουμε την ποδηλατική εμπειρία και αυτές θα συνδυαστούν σε μία πλατφόρμα. Στόχος μας είναι να κάνουμε την ποδηλασία ασφαλέστερη και πιο άνετη για κάθε αναβάτη», επισήμανε ο Florian Rothfuss, Head of Customer Innovation της Porsche Digital.

Λίγα λόγια για την Porsche Digital

 Porshe digital e-bike

Η Porsche Digital είναι η τεχνολογική και η ψηφιακή μονάδα της εταιρείας σπορ αυτοκινήτων με έδρα τη Στουτγάρδη.

Το κεντρικό της καθήκον είναι να βρει και να εξελίξει νέα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα και να βελτιστοποιήσει τα υπάρχοντα προϊόντα.

Διαβάστε επίσης: Ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προσέξουμε επιλέγοντας ένα e-bike tracker

Για το σκοπό αυτό, η θυγατρική της Porsche AG αναπτύσσει ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες, σχεδιάζει προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και στόχος της είναι να αποτελέσει μοχλό αλλαγής και βελτίωσης στο οικοσύστημα της αστικής κινητικότητας.

abb_img