Η πρόταση της Airbus για την ιπτάμενη αστική μετακίνηση

Η Airbus παρουσίασε την επόμενη γενιά του CityAirbus, που αποτελεί την πρότασή της για την ιπτάμενη αστική μετακίνηση.

Η Airbus παρουσίασε την επόμενη γενιά του CityAirbus, που αποτελεί την πρότασή της για την ιπτάμενη αστική μετακίνηση, με την εταιρεία να την χαρακτηρίζει: «ασφαλή, βιώσιμη και απολύτως ολοκληρωμένη λύση».

Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών ανακοίνωσε την Τρίτη τα σχέδιά της για ένα νέο CityAirbus, κατά τη διάρκεια του πρώτου #AirbusSummit.

Εκτός από τα «χειροπιαστά» πλάνα της Airbus για αεροπλοΐα με μηδενικών ρύπων, με την παρουσίας του ηλεκτρικού CityAirbus, αξίζει να επισημανθεί πως έχει ήδη υπογραφεί MoU με την Air New Zealand για την έρευνα και εξέλιξη υδρογονοκίνητου αεροσκάφους, ενώ στην Ευρώπη η Airbus θα προσηλωθεί στις υποδομές υδρογόνου για αεροσκάφη σε συνεργασία με την Air Liquide και την Vinci έως το 2030.

Διαβάστε επίσης: Η Ουάσιγκτον καινοτομεί με τη δημιουργία Κέντρου Αεροπορίας Υδρογόνου

Η νέα γενιά CityAirbus

Η Airbus είχε παρουσιάσει την πρώτη γενιά του ηλεκτρικού της αεροσκάφους, CityAirbus, το 2019, σε συνεργασία με την Audi, ως μέρος του Urban Air Mobility project στην έδρα της Audi.

Το CityAirbus NextGen είναι εξοπλισμένο με οκτώ ηλεκτροκίνητους έλικες και θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες, καλύπτοντας αποστάσεις έως και 80 χιλιομέτρων, με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 120 χλμ./ώρα.

Η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί για το 2023, ενώ υπολογίζεται πως έως το 2025 θα έχει λάβει πιστοποίηση. Το σχήμα του eVTOL σχηματίζει ένα «V» και τα φτερά του είναι σταθερά

Η Airbus το αποκαλεί «ιπτάμενο ταξί», ικανό να πετά αθόρυβα πάνω από κατοικημένες περιοχές. Μάλιστα, είναι ο χαρακτηριστικό γνώρισμα που προτάσσει με μεγάλη θέρμη η εταιρεία, υποστηρίζοντας πως κατά την πτήση θα παράγει 65 dBa θορύβου, ενώ κατά την προσγείωση θα παράγει 70 dBa.

Η ιπτάμενη αστική μετακίνηση «πετάει» προς το μέλλον… ή το παρόν

Οι ειδήσεις που αφορούν στην «επανάσταση» των eVTOL και το ιπτάμενο μέλλον της αστικής κινητικότητας πληθαίνουν και οι εταιρείες που εισχωρούν σε αυτόν τον τομέα, προκαλούν αισιοδοξία για την πιθανότητα να δούμε στους αιθέρες του αστικού περιβάλλοντος «ιπτάμενα αυτοκίνητα».

Και μόνο αυτή η σκέψη, πριν από λίγα χρόνια έμοιαζε επιστημονική φαντασία. Πλέον, βλέπουμε κολοσσούς, όπως η Airbus, η Virgin Atlantic, αλλά και εταιρείες, όπως η Joby, η Volocopter, δεν έχουν απλά «προτάσεις» για το μέλλον, αλλά έτοιμες λύσεις που περιμένουν να «ανοίξουν» τα φτερά τους!

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!