Η Ρεάλ Μαδρίτης συμφώνησε… με την BMW!

Χορηγική συμφωνία με την BMW σύναψε η Ρεάλ Μαδρίτης, αντικαθιστώντας την Audi μετά από 19 έτη συνεργασίας.

Ρεάλ Μαδρίτης και BMW κάνουν το… μπαμ, συνάπτοντας χορηγική συμφωνία, η οποία θα ξεκινήσει από την ερχόμενη σεζόν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συμφωνήσει σε όλα με την γερμανική φίρμα, πραγματοποιώντας τεράστιο deal, στα εξωαγωνιστικά δρώμενα.

Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή, καθώς «σπάει» μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες η συμφωνία της ομάδας της Μαδρίτης με μία άλλη γερμανική μάρκα, την Audi. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές «τραβούν» δρόμους χωριστούς μετά από 19 χρόνια συνεχούς συνεργασίας. Με την Audi, να στρέφει την προσοχή της αλλού.

Η BMW iX με νέα μπαταρία και εντυπωσιακή αυτονομία!

Ο λόγος του «διαζυγίου»

Οι συναντήσεις μεταξύ της Audi και της Ρεάλ στα τέλη του περασμένου έτους, για επέκταση της συνεργασίας δεν είχαν θετική έκβαση. Ο λόγος για τη λύση της συνεργασίας, είναι προφανώς τα χρήματα.

Η Audi, πλέον, έχει δώσει μεγάλη βάση στην ηλεκτροκίνηση και στην ανάπτυξη λογισμικού. Κάτι το οποίο απαιτεί τεράστιες επενδύσεις και συνεπώς περικοπές από άλλους τομείς. Aπό την πλευρά της δεν σκόπευε να δαπανήσει ποσά ανάλογα του παρελθόντος. Κάτι που προφανώς, δυσαρέστησε την διοίκηση της ομάδας.

Επιπλέον, ένας άλλος λόγος είναι το γεγονός ότι η Audi διαθέτει χορηγική συνεργασία και με την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου. Συνεργασία που θα παραμείνει ως έχει μέχρι και το 2029, περιορίζοντας έτσι τη εμπορική της δραστηριότητα στον αθλητισμό.

Η νέα BMW iX1 είναι όλα τα λεφτά!

Τεράστιο deal μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και BMW

Από την άλλη, η BMW κάνει δυναμική είσοδο στο χώρο του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου. Καθώς, εκτός από την συμφωνία με τη «Βασίλισσα», έχει ήδη συμφωνήσει και με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Μίλαν. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό το χρηματικό ποσό που θα διαθέσει η γερμανική μάρκα στη Ρεάλ.

Οι νέες μπαταρίες της BMW υπόσχονται φοβερή αυτονομία

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα ισπανικά ΜME, η συμφωνία θα πολλαπλασιάσει τα έσοδα του ισπανικού συλλόγου. Και μάλιστα έναν χρόνο πριν την ολοκλήρωση του νέου Μπερναμπέου, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα εκτινάξει στα ύψη τον ετήσιο τζίρο του.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!