Η Volkswagen εξαγόρασε τη Europcar!

Η Volkswagen προχώρησε στην εξαγορά της Europcar για να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητικότητας, σύμφωνα με τη στρατηγική NEW AUTO.

To Volkswagen Group εξαγόρασε τη γαλλική εταιρεία Europcar στο πλαίσιο της στρατηγικής NEW AUTO. Ουσιαστικά, ο όμιλος επιθυμεί τον πλήρη μετασχηματισμό του σε έναν πάροχο ολοκληρωμένων υπηρεσιών κινητικότητας.

Μάλιστα, η εξαγορά της Europcar Mobility Group έγινε πραγματικότητα με τη συνεργασία της βρετανικής εταιρείας επενδύσεων Attestor και της ολλανδικής Pon Holdings.

Siemens και Volkswagen επενδύουν στο δίκτυο φόρτισης!

Το πλάνο της Volkswagen

Η επιχειρηματική κίνηση της Volkswagen για την εξαγορά της Europcar στοχεύει στη μετατροπή της σε ηγέτη της βιώσιμης κινητικότητας. To Europcar Mobility Group θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος αναγκών, από την κοινή χρήση οχημάτων για λίγες ώρες έως τη μίσθωση για αρκετούς μήνες.

Την πιλοτική φάση της πλατφόρμας κινητικότητας θα τη δούμε στη Βιέννη το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Επιπλέον, το πρώτο τρίμηνο του 2023 η πλατφόρμα θα κάνει την πιλοτική της εμφάνιση και στο Αμβούργο. Τέλος, έως το 2030 θα δούμε σε λειτουργία τα αυτόνομα οχήματα της Europcar.

Volkswagen: Μεγάλη επένδυση σε μπαταρίες ηλεκτρικών

Λίγα λόγια για το Europcar Mobility Group

Ο Όμιλος Europcar Mobility διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις αγορές κινητικότητας. Ακόμη, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ενοικίασης αυτοκινήτων και Van για λίγες ώρες, λίγες ημέρες, μία εβδομάδα, έναν μήνα ή και περισσότερο. Επιπλέον, διαθέτει δίκτυο παροχής υπηρεσιών σε περισσότερες από 140 χώρες. Τέλος, περιλαμβάνει τις ακόλουθες εταιρείες:

  • Europcar
  • Goldcar
  • InterRent
  • Ubeeqo
  • Buchbinder

Αυτό είναι το επιβλητικό Volkswagen ID. Aero!

Ο CEO της Volkswagen Financial Services, Christian Dahlheim, δήλωσε:

«Οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούν την ατομική κινητικότητα έως το 2030 περισσότερο με τη χρήση και λιγότερο με την κατοχή οχημάτων. Η νέα πλατφόρμα κινητικότητας θα αποτελεί, λοιπόν, μια ευέλικτη και βολική προσφορά στα χέρια των πελατών μας. Τέλος, τα αυτόνομα οχήματα θα είναι το επόμενο στάδιο και θα ανεβάσουν την πλατφόρμα σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!